| kittyoanaandreescu a întrebat:

Buna seara TPU.am si eu o problema.va rog sa imi raspundeti cat puteti de repede am o afta pe partea interioara a buzei inferioare de aproximativ 3 zile. se extinde nu da semne ca mi-ar trece. nu am simptome de cancer bucal. ce ar trebui sa fac? in afara de a merge la medic sau dentist?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| doctoressa a răspuns:

Buna! Poti aplica pe afte glicerina boraxata cu stamicin/nistatin (gasesti in farmacii) cu ajutorul unei comprese. Daca dupa 2-3 zile nu se amelioreaza, mergi la medic. http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-afte-bucale Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| crooxel a răspuns:

Nu stiu cati ani ai dar cred ca ar trebui sa vorbesti cu parintii tai
uite si mie mi se mai intampla s de obicei e pentru ca mi-am muscat buza sau stiu si eu o iritatie. nici mie nu imi dispare asa repede cum sa zic, e ca o buba si are nevoie de timp sa se vindece.
nu te speria chiar asa... mai asteapta putin si cand te speli pe dinti evita locul respectiv si nu manca alimente care te irita acolo.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Se tratează cu glicerină boraxată, aplici pe zona afectată și până la vindecarea completă nu consumi lactate, în mod special lapte dulce.
Pa, pa.