| Andreea_Deea_1999_quMo a întrebat:

Buna-seara TpU, cum pot face plata online fondul de sanatate? happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Ceri codul IBAN de la Casa de Sanatate, la care trebuie sa virezi sumele!

| Andreea_Deea_1999_quMo explică (pentru Bula):

Multumesc frumos!

| suntserios a răspuns (pentru Bula):

Răspuns total eronat.
Pare că nu e zi sa nu scrii un răspuns greșit.

Pentru a plăti asigurările de sănătate se depune declarația unica la ANAF unde se bifează doar plata Cass. Pe baza depunerii declarației unice se calculează suma de plata pentru Cass care se achita către ANAF nicidecum către casa de sănătate...

| Bula a răspuns (pentru suntserios):

Nu a specificat calitatea de platitor.
La Casa de Sanatate ii vor spune exact ce are de facut in cazul ei.

| suntserios a răspuns (pentru Bula):

Hai hai lasă

14 răspunsuri:
| eliancodrut a răspuns:

Cere contul in care trebuie sa virezi banii. Atntie, fara cont de trezorerie, deoarece persoanele fizice nu pot depune in asemenea conturi.

| suntserios a răspuns (pentru eliancodrut):

Cum sa nu poată depinde... Exista conturi speciale la trezorerie pentru persoane fizice.

| eliancodrut a răspuns (pentru suntserios):

Mergi si depune tu bani intr-un contt la trezorerie. Eu nu am putut sa platesc impozitul in contul unei primarii.
Uite, o sa ma interesez concret in aceasta privinta.

Pai asta e că am depus.
Am platit taxele la anaf vreo 3 ani direct in trezorerie. Pe persoană fizică.

Asta este altceva. Nu confunda taxele datorate ANAF-ului cu cele pentru alte institutii ca primarii, case de asigurari de sanatate, etc. Si eu am platit impozitul pentru chirii direct la trezorerie.
Eu ma refeream la altceva: institutiile bugetare trebuie sa aiba si cont la trezorerie, dar veniturile nu pot fi platite de persoane fizice direct in aceste conturi.
Cat priveste conturile personale la trezorerie, este la fel, alta mancare de peste. Si eu am avut cont si depozit, facut de o cunostinta care lucreaza acolo. De acea am zis ca o sa ma documentez mai precis.

Nu confunda nimic.
Contribuția Cass se plătește prin intermediul ANAF. Despre asta a întrebat omul, despre asta i am răspuns

N-ai inteles nimic.

Ce nu e de înțeles?
Omul a întrebat cum să își plătească contribuția la sănătate. Contribuția la sănătate se plătește prin intermediul ANAF. Plățile pe persoană fizică la ANAF se pot face prin conturi de trezorerie.
Contribuția la sănătate nu se plătește către casa de asigurări direct.
Îți e clar acum?

Nu. Nu poti sa platesti online si nici la vreo banca intr-un cont de trezorerie ca persoana fizica. Asta a intrebat si asta am spus eu. Da, poti sa platesti la ghiseul ANAF-ului diferite impozite. Dar ANAF-ul este una, iar trezoreria alta. Eu am spus ca nu poti plati in contul deschis la trezorerie.
Eu am primit de la primarie contul de la trezorerie ca sa platesc impozitul, deoarece altfel trebuia sa depun banii in conturi pe articole (tipuri) de impozit. Ma rfer la impozitul anual. Am incercat online sa platsc, dar nu am putut. M-am dus la ANAF, unde mi-a spus ca persoanele fizice nu pot plati in conturi de trezorerie, numai in conturi bancare.
Daca tu stii mai bine decat functionara de la ANAF, n-am ce mai spune.
Ca sa incheiem: eu am zis sa nu fie cont de trezorerie, nu de ANAF. Doar la asta ma refeream.

Conturile de la ANAF sunt doar de trezorerie.

https://www.anaf.ro/......oduri_iban

Ai aici și lista cu toate conturile de trezorerie ale ANAF unde scrie clar că pot plati persoanele fizice.
Da, știu mai bine decât funcționara de la ANAF.