| limette a întrebat:

Bună seara, TPU! De aproximativ trei zile, aud încontinuu (doar în urechea stângă) un fel de vâjâit în ritm cu bătăile inimii. Nu știu dacă sa îl numesc vâjâit sau un fel de pulsații...habar nu am. Nu este țiuit, nu este un zgomot extrem de enervant, dar noaptea când pun capul pe perna și încerc să adorm da! Iar când "încleștez" gura într-o anumită poziție - zgomotul se oprește, dar revine când o las moale. Este enervant. Prostia cea mai mare pe care am făcut-o a fost să caut pe "Gugăl" posibile răspunsuri, dar când am citit posibile cauze m-am speriat. Probabil ar trebui să mă duc la un consult ORL? Deși nu pot zilele astea, mi-aș dori să știu dacă cineva din aceasta comunitate a mai avut de a face cu asta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| katy a răspuns:

Daca nu e in curent..atunci nu stiu.mergi la orl si iti spune

| limette explică (pentru katy):

Nu se aude ca un curent, ci că niște pulsații infundate ale inimii. Nu știu să explic, probabil mă voi duce.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce ai tu se numeste tinitus pulsativ

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la orl fa ti spalaturi auriculare si angiograma.
Tinitus nu este o boala ci un simptom al altei boli.
Si eu ma confrunt cu tinitus imi tiuie permenant urechile, iau betarsec si bilobil dar degeaba. probabil si tie ti se va spune sa te obisnuiesti cu acest tinitus. proteza auditiva e singura solutie
Nu exista tratament pentru tinitus. totusi daca gasesti cauza dispare si tinitusul, dar sunt multe afectiuni care da acest simptom numit tinitus asa ca e foarte greu de gasit cauza. probabil medicul orelist te va trimite la cardiolog

Tinitusul reprezinta perceperea anormala a unor zgomote (sunete) in ureche. De obicei, tinitusul persistent indica prezenta surditatii de receptie de tip senzorial (cohlear).

Perioadele intermitente de tinitus moderat, cu durata de cateva minute si cu tonalitate inalta, pot fi intalnite, fara o semnificatie patologica la oamenii cu functie auditiva normala. Cand tinitusul este sever si persista o durata mai lunga de timp, acesta poate afecta somnul si capacitatea de concentrare, ducand la instalarea unor tulburari psihice majore.

Tinitusul pulsatil trebuie diferentiat de tinitusul tonal.

Desi este atribuit deseori surditatii de transmisie, acest simptom poate fi mult mai sever indicand o anomalie vasculara, cum ar fi:
-tumora glomica (tumora a glomusului carotidian - mica masa de tesut in sinusul carotidian care contine chemoreceptorii ce monitorizeaza nivelurile de oxigen, dioxid de carbon si ioni de hidrogen din sange. Daca nivelul oxigenului scade, chemoreceptorii trimit impulsuri catre centrul cardiac si respirator care cresc frecventa respiratorie si cardiaca. La acest nivel pot aparea tumori care sunt o forma de paragangliom.);
- boala vasculara ocluziva carotidiana (ateroscleroza carotidiana);
- malformatie arterio-venoasa;
- anevrism arterial.
Sau neurolog pentru a gasi cauza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De acum inainte evita orice expunere la mazica puternica.