| suntdoarunom10 a întrebat:

Bună seara TPU!
Doresc din partea dumneavoastră recomandări de clinici dermatologice din BUCUREȘTI sec.2-3.
Țin să menționez că am mâinile uscate și vreau să aflu cauza și de ce să nu mă mai ating. Bănuiesc că am alergie la soluții casnice (nu știu dacă m-am exprimat bine) precum Triumf, Fairy și așa mai departe. Aștept recomandări în comentarii.
Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu aia alergie, folosesti anumite substante casnice cum ai zis fara sa te hidratezi corespunzator cum a spus alina2k18
pe langa asta anumite solutii "casnice" atunci cand le folosesti este bine sa folosesti manusi, de exemplu solutiile pentru curatare care au in compozitia lor si clor, distrug pielea, asa ca este bine sa folosesti manusi de unica folosinta etc si pe langa asta crema de maini hidratanta!
Poti de asemenea sa ceri si sfatul farmacistei in ceea ce priveste masinile uscate!
Daca se dovedeste in final ca este o afectiune din sfera dermatologica, abia atunci poti merge la un medic!
Sanatate!

| suntdoarunom10 explică (pentru Simpatic):

La faza cu mănușile, le voi folosi de azi înainte!
Mulțumesc pentru sfaturi!

| Simpatic a răspuns (pentru suntdoarunom10):

Manusi recomand mai ales cand se umbla cu solutii "corozive" precum cele cu clor, anumite dezinfectante cum sunt cele cu care se dezinfecteaza in baie etc
pe langa manusi in timpul cand nu este nevoie de manusi recomand creme hidratante pentru maini!

| alina2k18 a răspuns:

Alergia nu inseamna maini uscate.
Folosesti crema hidratanta zilnic?

| suntdoarunom10 explică (pentru alina2k18):

NU folosesc cremă hidratantă.

| alina2k18 a răspuns (pentru suntdoarunom10):

Foarte rau.

Asta e tipul tau de piele.
Cu siguranta este mai uscata in anotimpul rece.
Medicul o sa iti recomande o crema f emolienta si hidratanta.

Care sunt cauzele xerozei/xerodermiei?
Pielea uscata se datoreaza pierderii de apa din stratul exterior al pielii. Poate fi cauzat de:
- Caldura. Incalzirea centralizata, sobele pe lemne, incalzitoarele si semineele reduc umiditatea.
- Mediu inconjurator. Frigul, vantul sau climatul cu umiditate scazuta pot influenta gradul de deshidratare al pielii.
- Spalarea sau curatarea excesiva. Dusurile sau baile lungi si fierbinti sau spalarea excesiva a pielii va poate usca pielea.
- Sapunuri aspre si detergenti. Multe sapunuri, detergenti si sampoane populare elimina umectantii naturali ai pielii, deoarece sunt formulate pentru a elimina sebumul.
- Alte afectiuni ale pielii. Persoanele cu afectiuni ale pielii, cum ar fi dermatita atopica (eczema) sau psoriazisul sunt mai susceptibile.
- Tratamente medicale. Unii oameni dezvolta piele uscata si groasa dupa ce au urmat un tratament pentru cancer, au primit dializa sau au administrat anumite medicamente.
- Imbatranire. Pe masura ce oamenii imbatranesc, pielea se subtiaza si produce mai putine uleiuri necesare pielii pentru a retine apa in tesuturi.

Care sunt factorii de risc pentru xeroza sau xerodermie?
Oricine poate dezvolta piele uscata. Dar este mai probabil sa dezvoltati afectiunea daca:
- Aveti peste 40 de ani, deoarece capacitatea pielii de a retine umiditatea se diminueaza odata cu varsta
- Traiesti intr-un mediu rece, cu vant sau in climat cu umiditate scazuta
- Aveti o slujba care va cere sa va scufundati frecvent mainile in apa
- Va folositi des mainile pentru a lucra cu materiale precum ciment, argila sau pamant
- Inotati frecvent in piscine cu clor
- Aveti anumite boli sau afectiuni, cum ar fi hipotiroidismul, diabetul sau malnutritia

| suntdoarunom10 explică (pentru alina2k18):

Multumesc pentru cauzele scrise, sinceră să fiu cred că le-am făcut pe toate din tot ce ați notat aici.

| ioana748 a răspuns:

Putin ulei pe maini pentru disconfortul creat de la solutiile acelea puternice.
Crema de maini zilnic.
Sanatate,

| MariaAnastasia0202 a răspuns:

Sunt in aceiasi situatie. Clar, e de la anumite substante... Eu folosesc detergent lichid de vase, SPARK, Zero Coloranti si Parfum.

Pentru? uscate folosesc Atoderm Intensiv Baume, 200, 400 ml, de fapt e lapte de corp. Folosește-l cu incredere, m-am reparat cu mainile uscate, corp, calcaie, imediat ce am aplicat seara inainte de culcare.
Rezultatul il vezi a doua zi. GARANTAT.

Inca o cremă, si aceasta cam scumpă, URIAGE - XEMOSE, anti iritatii, 200 ml

Cu creme de 20, 50 lei, nici o șansă.

Aștept să-mi scrii!

Sănătate!

DOAMNE AJUTĂ!

| suntdoarunom10 explică (pentru MariaAnastasia0202):

Mulțumesc,voi încerca recomandările tale!