Mda, eram sigur ca ai problema cu tensiunea. Asa incepe "manifestarea" ei, dar am zis totusi sa nu te sperii. Stai linistita nu ste prea mare. Sa ceri un holter TA pentru 24 de ore sa vezi daca totul este okay. Succes si multa sanatate. SI apropo, renunta la fumat, care provoaca infarctul miocardic. Multa sananatate. Aa si cat despre glicemie, mi-am luat-o din nou acum cateva minute (dupa 0 ora dupa ce am mancat) si a revenit la normal (99).
Incearca sa-ti iei o tensiunea arteriala. Este posibil sa ai un inceput de hipertensiune, care apropo, valori normale sunt pana in 140 cu 80. Succes si multa sanatate. Sa ne spui ce-ai facut!
Am fost astazi de dimineata la medicul de familie si i-am spus ce am.a ramas uimita de simptomele pe care le am.mi-a luat tensiunea aveam 14.9. mi-a dat o trimitere la cardiologie si am fost la spital dar ma programat abia joi la ora 12. dupa ce aflu rezultatele de la cardio imi va da si pentru neurologie.sa le am facute pentru orice eventualitate.
De fumat fumez.stiu ca provoaca infarct miocardic. tatal meu a facut la 48 de ani infarct miocardic si i s-a spus sa renunte la tigari.la mine ambii parinti au probleme mama cu tensiunea si tata cu infarctul.si stiu ca bolile de inima sunt ereditate.iar ce tine de partea neurologica bunica mea a avut 2 acc vasculare dar stiu ca majoritatea bolilor neurologice nu sunt ereditate.consum si ft multa cola, adica numai cola beau mai putin apa, ceaiuri etc.Ma bucur ca ti-a revenit glicemia la normal.
Da. Inteleg si stiu ca bolile ce tin de inima se transmit ereditar. De exemplu, ar trebui sa ma dau exemplu pe mine. Am inceput sa beau cafea la 14 ani, zilnic cate o cana, dupa aceea am marit doza la 2 cani (una dimineata, una dupa scoala), plus multa cola 1-2 L/zi. Am avut tangente si cu fumatul, dar m-am lasat pentru nu-mi placea. Astazi, am tensihnea 17 cu 10 (HTA stadiul 2), si n-am decat 17 ani. Din partea tatalui, bunica are tensiune std 1, din partea mamei, bunicul are tensiune std 2. Am facut EKG, ECOCARDIOGRAFIE si au iesit okay, insa HTA este o boala care nu se vindeca niciodata. Asa ca iti recomand sa o lasi mai moale cu tutunul ca nu face bine si nu te supara ca ti-am spus. Cu mult respect, Alex
Eu cafea nu beau decat dimineanta cate o jumatate de cana daca o beau si pe aia.de fumat fumez de 8 ani, cola beau de 6 ani, daca nu am sticla de cola langa mine incep sa tremur sa simt nevoia sa beau putin.sunt dependenta de cola dar o sa vad cum pot face sa renunt la ea cu toate ca am mai incercat si nu am reusit. sper sa pot.si nu am de ce sa ma supar pe tine ca mi-ai dat un sfat.Succes!
Ai mai mers la medic? Ce-ai mai facut cu tensiunea? Ai avut holter?
Da am fost saptamana trecuta.si aveam tensiunea 12.8 mi-a spus ca e de la glanda tiroida sau de la o infectie la rinichi.si mia mai spus ca am si atacuri de panica frecvente si mi-a dat niste pastile de nervi.acum ma pregatesc sa merg la analize sa vad cum o sa iasa si saptamana viitoare ma duc iar la control.
Okay multa sanatate. E posibil sa ai si la rinichi ceva. Ti-ai facut vreun test de analize? Acid uric, uree, creatinina?
Nope.marti ma reprogramat la analize.aflu rezultatul vineri.
Mda, eram sigur ca ai problema cu tensiunea. Asa incepe "manifestarea" ei, dar am zis totusi sa nu te sperii. Stai linistita nu ste prea mare. Sa ceri un holter TA pentru 24 de ore sa vezi daca totul este okay. Succes si multa sanatate. SI apropo, renunta la fumat, care provoaca infarctul miocardic. Multa sananatate. Aa si cat despre glicemie, mi-am luat-o din nou acum cateva minute (dupa 0 ora dupa ce am mancat) si a revenit la normal (99).
Poate fi ceva neurologic sau poate o nevralgie, ai stat in curent si sa iti fi afectat un nerv ceva. Si poate fi si cardio. Un consult de specialitate este recomandat cat mai repede. Daca e neurologic poate fi un inceput de semipareza ceva, te-ai enervat, ai stat in curent, poate chiar si un anevrism ceva, mai ales ca te i-a cu ameteli.
Nu am mai iesit afara din casa de o spatamana. curent nu avea unde sa ma traga pentru ca eu intotdeauna ma feresc de frig si sa nu trag curent.am mare grija de lucrul asta. daca ma tragea curentul eventual ma durea o masea ceva sau capul.dar in cazul meu amortindu-mi mana piciorul buza si limba nu cred ca e de la curent.o sa ma duc luni la un medic, si o sa vad ce imi spune.