| Tonita a întrebat:

Buna seara TPU
Intrebarea mea este urmatoare:
Am un hemoroid extern nu ma doare,nu ma mananca, nu sangerez, precizez ca am 17 ani exista un pericol? Din cate am inteles multa lume are acest mititel sa ii zic asa deci reprezinta cv un pericol?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Cat timp nu iti provoaca un disconfort sau nu sangereaza poti sa stai linistit. Dar cand incepe nu-l lasa sa se agraveze, mai bine il tratezi din timp. Nu ai de unde sa stii sigur ca e doar in exterior, doar daca nu cumva ai ceva cunostinte medicale si ti-ai facut singur un tuseu rectal.

5 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Riscul e sa se sparga si de obicei provoaca hemoragii urate. Hemoroizii sunt un fel de varice, deci la fel ca la varice, daca se lezeaza in vreun fel, curge sange destul de mult. Nu vreau sa te speriu, dar mai bine il rezolvi decat sa se agraveze, si chestiile astea pot doar sa se agraveze, ca de rezolvat de la sine nu se rezolva.
Multa sanatate.

| Tonita explică (pentru CuriousStuff):

Ce mi-ai zis tu aici este un Hemoroid Trombozal... Stiu aceste lucruri cu sangerari si riscul de a se sparge dar la mine nu e mov sau cv... are culoarea pieli.

Mai precizez ca nu ma doare deloc...cred ca il am de 4 ani nu stiu exact niciodata nu m-a durut, am citit pe internet Gradele si cauzele eu nu ma incadrez in nici una e o mica umflatura care acopera orificul an@l si nu nici macar umflat foarte mult si stiu sigur ca e doar in exterior nu e jenanta deloc deci practic la asta ma refer cu intrebarea ar trebui sa ma ingrijorez sau cv?

Nu sincer nici nu stiu ce e ala"tuseu rectal' dar m-am informat destul de mult si nu am nici un lucru din ce zice pe net... Am vazut ce tipuri sunt si nu am avut nici-o problema tin sa mentionez iar ca il am de 3-4 ani niciodata nu i-am dat importanta dar mi-a venit asa un gand negru in cap si am cautat pe net... oricum din cate am vazut stiu din ce cauza a aparut ma incadrez in vreo 4 chesti gen :statul pe scaun mai mult de 2-3 min (scaun=WC) sau o dieta nesatoasa si alte lucruri dar oricum ideea este ca pur si simplu nu mi-am dat seama si multumesc de raspuns acum sunt calm happy.

| CuriousStuff a răspuns (pentru Tonita):

Cat timp nu iti provoaca un disconfort sau nu sangereaza poti sa stai linistit. Dar cand incepe nu-l lasa sa se agraveze, mai bine il tratezi din timp. Nu ai de unde sa stii sigur ca e doar in exterior, doar daca nu cumva ai ceva cunostinte medicale si ti-ai facut singur un tuseu rectal.

| ema2007543 a răspuns:

Pai eu spun ca acum de tanar nu ți se intampla nimic dar in viitor sa zicem pe la 30-35 ani o sa te poata afecta si nu este neaparat 30-35 poate fi si 23-25 ani nu se stie niciodata poate fi si la batranete