Cel mai bun mijloc de a trata durerile de dinţi este bine inţeles dentistul. Dar oamenii au aplicat in decursul deceniilor, chiar secolelor, o serie de reţete de casă pentru a calma durerile de dinţi. Tratamentele cu usturoi, rachiu, muşeţel, sunt poate cele mai cunoscute.
Din multe reţete de casă ce ajută pentru calmarea durerilor de dinţi, iată unele din cele ce dau cele mai sigure rezultate.
Se taie o smochină in două, se fierbe in lapte şi, caldă fiind, se pune pe dintele ce doare.
Dacă este vorba de o măsea cariată care doare, se macină cuişoare, se pun in măseaua ce doare şi se lasă acolo 1-2 ore. Durerea dispare ca prin farmec. (De fapt o tinctura pe bază de scorţişoară şi cuişoare, o pune şi dentistul sub formă de pansament pentru calmarea durerilor).
Se ia un căţel de usturoi, se cojeşte şi se pune in urechea de pe partea de faţă unde este dintele cu probleme.
Tot cu usturoi, luind ciţiva căţei curăţaţi se taie in jumătăţi, se presară sare foarte fină şi se pun in 200 ml alcool rafinat 38-40% sau rachiu de casă. Se lasă să dea in clocot, se lasă apoi să se răcească şi in stare călduţă se clăteşte zona cu măseaua sau dintele care doare.
Se amestecă in părţi egale: flori de muşeţel, flori de soc şi cimbru. O lingură virfuită din acest amestec se opăreşte cu 250 ml apă clocotită, se lasă vasul acoperit să tragă timp de 10 minute. Se strecoară şi se face gargară de mai multe ori pe zi. in timpul gargarei se poate inghiţi cite puţin ceai.
Gargara cu ceai de muşeţel este indicată in cazul durerilor de dinţi, dar şi atunci cind rădăcina dintelui este inflamată.
in sfirşit şi pentru durerile de dinţi un mijloc simplu şi sigur este micul bitter suedez. Se ţine puţin bitter suedez in gură pe locul dureros. Durerea cedează repede.
Păi scoateţi-o.Sau dacă nu poţi să ţi-o scoţi, atunci te duci la dentist dacă te doare chiar aşa de rău încât să nu poţi dormii, cum s-ar zice.