Deci asta e o forma de a spune prin a merge la medic sa descoperi dacă chiar ai SOP. și dacă da, du-te la endocrinolog, el va știi cel mai bine ce trebuie sa faci și urmează-i întocmai tratamentul și sfaturile pe care ți le va da! Oricum, nu trebuie sa te sperii ca nu e capăt de tara, în primul rand sunt mii de femei care au acesta afecțiune, doar ca trebuie urmat un regim (aducă sa nu exagerezi cu dulciuri carbohidrați etc.) și sa vezi ce tratament îți dă medicul.
P. S sa eviți sa iei anticoncepționale, îți fac mai mult rău decât bine! Dar totuși sper sa nu ai SOP. Succes!
Care este întrebarea? Cine a "trecut" prin înlăturarea parului de pe corp prin o procedura anume, sau cine a trecut prin sindromul ovarului polichistic? Și eu am SOP și știu cu ce te confrunți. Doar ca ii mulțumesc lui Dumnezeu, la mine nu se manifesta cu creșterea parului pe fata ci am pe picioare și în celelalte părți, des și creste prea repede. Dar eu am luat foarte mult în greutate, ținând cont ca eu am avut pana la 23 de ani 55 de kg iar acum puțin cam supraponderala. Și chestia cu testosteronul, chiar o ai. De asta îți creste parul pe fata și corp mai mult decât ar trebui. Și în plus, la fetele cu SOP, chiar asta face testosteronul din corp:reduce sau chiar șterge apetitul sexual. Pentru ca nu suntem băieți ca să ni-l creasca E nașpa rău treaba! Deci, ar trebui sa te preocupe tot atat sau mai mult sănătatea ta și sa încerci sa îti ți sub control, ovarele, pe cât te preocupa parul de pe corp. Pentru ca nu știu câți ani ai acum dar pe parcursul anilor vei avea multe complicații. De la ovarele polichistice se poate face boli cardiovasculare, diabet zaharat tip 2 tensiune arteriala si multe altele și cea mai importanta, când vei vrea sa ai un copil, îți va fi foarte greu sa concepi. Nu vreau sa te sperii ci doar sa te ajut cu un sfat pentru ca tare mi-aș dori sa fi avut și eu pe cineva sa îmi zică toate astea acum 10 ani când încă puteam evita și tine sub control toate astea. Succes! :*
Multumesc pentru raspuns. Dar cum sa imi tin sub control ovarele?
Sper si eu! mersi
Deci asta e o forma de a spune prin a merge la medic sa descoperi dacă chiar ai SOP. și dacă da, du-te la endocrinolog, el va știi cel mai bine ce trebuie sa faci și urmează-i întocmai tratamentul și sfaturile pe care ți le va da! Oricum, nu trebuie sa te sperii ca nu e capăt de tara, în primul rand sunt mii de femei care au acesta afecțiune, doar ca trebuie urmat un regim (aducă sa nu exagerezi cu dulciuri carbohidrați etc.) și sa vezi ce tratament îți dă medicul.
P. S sa eviți sa iei anticoncepționale, îți fac mai mult rău decât bine! Dar totuși sper sa nu ai SOP. Succes!