| Andrei173837 a întrebat:

Buna seara tuturor.
Am 18 ani si 1. 75cm. Vreau sa cresc mai mult in inaltime. Ce as putea face? Am auzit ca baietii cresc pana pe la 20 de ani dar daca e asa ce as putea face sa intensific cresterea? Sa zic asa. Ce suplimente ar trebui sa iau sau ce exercitii ar trebui sa fac? Si o intrebare bonus la care vreau raspuns : La 1. 75cm cat am eu credeti ca sunt scund?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Depinde de mostenirea ta genetica!
Unii baieti pot creste pana la 20 de ani, dar nu toti.
Din pacate stimularea hormonala se putea face la inceputul pubertatii, acum fiind destul de tarziu pentru tine, fiindca sportul nu se mai poate afec acum, decat de intretinere sau de lucrare a masei musculare. cat despre suplimente de crestere in inaltime, nu am auzit.
Aceia care influenteaza cresterea sunt HORMONI si sunt infleuntati genetic de mostenirea ta de la parinti si evident de sportul si mancarea adecvata, practicate in perioada pubertatii.
Intr-adevar la 1.75m esti un baiat scund (mic) de statura.
(eu sunt femeie si am 1.74m).

| Andrei173837 explică (pentru Violleta2022):

Dar de ce sunt scund daca sunt mai inalt decat tine? Ah. la femei nu conteaza cce inaltime au. Barbatii trebuie sa fie inalti mereu, mult mai inalti decat partenerele. Deci pe scurt sunt mai inalt decat tine dar ma consideri scund. Ma simt doar neindreptatit. Femeile mereu sunt avantajate de multe chestii, barbatii nu

| Violleta2022 a răspuns (pentru Andrei173837):

Cu cat esti mai inalt ca mine, cu 1 cm?
Ai idee ce inaltime are sotul meu? 1.95m!

Barbatii sub 1.82m sunt considerati micuti de statura si nu de mine, ci de comisia mondiala de selectie a modelelor masculine.
Oricum pentru mine esti f micut pentru ca 1 cm nu se vede nicioadat si nu as fi iesit cu cineva langa mine, ca sa merg cocosata, mai ales ca obisnuiesc sa merg pe tocuri de 10cm.

Ia uite aici ca sa ai si tu idee de unde incepe lumea oamenilor frumosi, capabili sa ajunga modele/vedete:

"Inscriere website MRA.RO/MODELS prin intermediul formularului de pe aceasta pagina
Fete: peste 13 ani si peste 1, 70m;
Baieti: peste 16 ani si peste 1, 82m"

https://mra.ro/models/become-a-model

| Andrei173837 explică (pentru Violleta2022):

Sotul tau are 1.95m dar daca ii bag un pumn ajunge la 1m.
Inteleg ca vrei sa comentezi dar m-ai facut sa ma simt de tot rahatul. Nu numai ca mi-ai zis ca sunt scund dar m-ai cam luat si peste picior. Nu zic ca sunt inalt dar prea exagerezi. F micut? Incaltat am aproape 1.80m. Am vrut niste comentarii care ma pot ajuta sa mai cresc 1cm, 2...3. Nu conteaza. Tu in loc sa ma ajuti m-ai facut sa ma simt de tot rahatul. Sa nu te mai prind ca mai comentezi la vreo intrebare de-a mea. Degeaba sotul tau are 1.95m daca dintr-o palma ii scad jumatate din inaltime asa ca inchide-ti gura aia si daca nu poti da un raspuns care sa ajute mai bine te abtii sa comentezi

| Violleta2022 a răspuns (pentru Andrei173837):

Te simti ca tot rahatul pentru ca asta esti de fapt.
Cand omul iti pune un lucru sincer si adevarat, nu jignesti si nu te dai cocos, mai ales cat esti un pitic cam prost de gura.
Chestia cu datul palmii, se poate intampla doar la retardati, fiindca un om inteligent nu ar sarii la violenta, doar pentru ca nu-l poate manca pe cel care ii sta in fata.
daca esti incapabil sa accepti un raspuns clar si concis, atunci invata sa gandesti inainte sa deschizi gura, ca risti sa fii pus la pamant mai des decat iti imaginzi.

| Floridori a răspuns:

Daca vei mai creste, media va fi de 1cm. pe an in urmatorii ani, pana vei implini 20 de ani.
Inaltimea este o caracteristica genetica si nu prea ai ce sa faci, mai ales acum, ca deja cresterea se apropie de final.
Numai bine!

| NotNamed a răspuns:

Exista niste exercitii speciale pentru asta dar nu estepta sa cresti mai mult de 5 cm.

| Andrei173837 explică (pentru NotNamed):

Si 2cm ar insemna enorm pentru mine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scund nu ești. Nu este o opinie. 1. 75cm este înălțimea medie, deci clar nu ești scund. Mai poți crește? Posibil. Mult? Nu. Adică ori nu mai crești, ori dacă crești e vorba de 1-2-3 centimetri.

| al0o0o0 a răspuns:

Nu esti scund, e tocmai bine zic eu. Poti incearca sa faci baschet.