Tot ce a spus Neagra_Pulbere_1985, este corect.Ce vreau sa completez, este faptul ca, pe langa o dieta adecvata si miscare, sa nu ajungi sa ai diabet, ar fi faptul ca TREBUIE EVITAT STRESUL.Este,poate un factor de risc mai mare decat mancarea.
Buna!
Ghidurile internationale au stabilit
ca valoare normala o glicemie
situata intre 73 - 110 mg/dl pe
nemancate. Dar daca valoarea
glicemiei obtinute in urma testarii
este:
peste 111 - 126 mg/dl poate sa
indice un diabet latent;
peste 126 mg/dl indica diabet.
Daca vrei sa scapi de griji faci testul de glicemie provocata. Se masoara glicemia pe nemancate(a jeun) dimineata cu cel putin 12 ore dupa ultima masa de seara, se mananca o ciocolata de 100g si se incep masuratorile din ora in ora timp de 3 ore. Astfel primul test inainte de a manca ciocolata glicemia trebuie sa fie undeva intre 74-106mg/dl
la primul test dupa ce ai papat ciocolata adica la o ora e normala o glicemie mai mica de 184mg/dl
la 2 ore mai mica de 138 mg/dl la 3 ore trebuie sa fie intre 70-120 mg/dl daca dupa 3 ore esti in limita 70-120 relaxeaza-te!