La o pauza de doua saptamani nu ai cum sa-ti dai seama daca iti vine menstruatia. Ea vine o data la intreruperea pastilelor si dupa aceea la minim 28 de zile.
Tu -ar putea sa ai o insuficienta ovariana, adica ovarele tale sa nu secrete hormoni feminini. Anticonceptionalele nu fac decat sa iti furnizeze acesti hormoni. Nu este adevarat ca la o administrare de peste 5 ani dau cancer, mai ales in cazul tau care probabil ai nivelurile de estrogeni mai ales foarte mici. Eu zic sa nu te ingrijorezi degeaba si nici sa nu faci pauze dupa ureche. Vorbeste despre toate astea cu medicul tau si stabiliti impreuna care e conduita de urmat in cazul tau.
In primul rand nu trebuie sa-ti faci probleme.Ca sa vezi daca iti vine ciclul, trebuie pauza sa fie peste luna. Daca e bine sau nu sa faci asta, cred ca ar fi mai bine de discutat cu un endocrinolog si abia dup-aia cu un ginecolog. Ti-ai facut un control hormonal complex? Caci cred ca asta trebuie sa faci! Hormoni tiroidieni, ovarieni, suprarenalieni, o serie de analize care sa stabileasca ce ai si abia dup-aia poate cineva sa stie daca ai nevoie toata viata sa iei hormoni, de ce si cat! Sper ca nu o sa ai nevoie sa iei toata viata, dar daca ai nevoie, asta te va aduce la FIZIOLOGIC, deci nu-ti produce cancer! Sfatuieste-te cu un endocrinolog! Sanatate!