| JustArmy a întrebat:

Un prieten a facut insolatie, are febra, il doare capul, gatul si ii este rau. I-am dat un medicament cum a spus farmaciasta, dar temperatura nu ii scade si cel mai tare ma ingrijoreza pulsul inimii. Este de 117 batai pe minut, mi se pare extrem de mare. Oare sa fie din cauza febrei? Nu stiu ce sa-i mai fac, ma sperie ritmul alert al inimii. Daca nu ii trece febra pana maine vom merge la un medic, dar pana maine ce pot sa ii mai fac ca sa se simta mai bine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Insolatia este o urgenta medicala --- suna la ambulanta --- pana maine sunt multe ore si se poate intampla orice --- nu-i da aspirina sau paracetamol pentru a scadea febra---se pot aplica pachete de gheata pe abdomen, pe gat si in axile (subsuoara), locuri unde vasele de sange mari se gasesc la suprafata tegumetului sau se poate racori intregul corp stergandu-l cu un burete cu apa la temperatura camerei( nu foarte rece! ) Numai bine!

1 răspuns:
| BGDs a răspuns:

Toate simptomele sunt specifice insolatiei, chiar si pulsul crescut. Incearca sa ii scazi temperatura folosind comprese reci si spune-i sa nu faca dusuri foarte reci. Nu ii da medicamente. Trebuie sa bea multe lichide reci. Ia-i temperatura mereu si intre timp du-l la spital sau cheama ambulanta pentru ca este o urgenta