Ti-as recomanda sa renunti scurt si definitiv la fumat fiindca jumatate din problemele tale de sanatet, incusiv astmul sunt generate de fumat, care-ti distrug sanatatea.
Cealata jumatete ar putea fi o problema mentala, o anxieate cu atacuri de panica induse de frica ta constanta sa nu fii bolnava.
Ti-as mai recomanada sa incepi s amananci santaos, 3 mese principale pe zi, cu supe, ciorbe, legume si fructe proaspete si evidnet care cel putin o bucatica pe zi, oua, organe de pasare fierte sau gatite.
Un sport este vital in cazul tau, orice: aerobic la o sala, alergatul pe jos sau cu bicicleta, saritul corzii dar s afie in parc, ca sa fie aer curat, mersul cu rolele, inotul, jucat volei sau tenis, samd.
Incearca in primul rand sa ai o alimentatie corecta, sa bei lichide si sa te lasi cat de cat de fumat. Si pentru ca ai o multitudine de probleme si nu stii cum sa le abordezi la doctor, iti recomand sa tii un jurnal cu toate simptomele tale deranjante de fiecare data cand le ai. Si in el sa scrii exact, orele cand le ai si ce ai facut inainte si dupa simptomul respectiv. Si cand te mai duci la doctor, sa te duci cu jurnalul pregatit. In felul asta doctorul isi poate da seama mai repede de cauza problemei. Foarte multi pacienti nu stiu sau nu vor sa spuna exact tot ce au facut si ce anume ii deranjeaza si de multe ori doctorii le vine greu sa isi dea seama care e problema. In rest dupa ce te-ai asigurat de toate astea, redu cat de mult poti stresul. Stresul in 90% din cazuri este factorul decisiv cand vine vorba de boli. Stresul agraveaza boala considerabil. Poti intreba si doctorii si ai sa vezi ca o sa-ti dea acelasi raspuns. Multa sanantate si spor la scris in jurnal.
La tiroidă mă gândeam și eu deși cel mai sigur eu zic că e astm-ul. Iei spray-uri din alea pentru astm, nu?! Ți-au dat?!
Unii mor fără acele spray-uri.
Vorbește cu medicul despre astm și chiar mai poți face analize mai amănunțite despre astm și plămâni.
Aia însă cu reflux și nu știu ce sinusuri e o prostie. Dacă ai probleme cu sinusurile te-ar durea mai mult capul și ai avea probleme cu înfundatul căilor nazale, nici o treabă cu pieptul și cu respirația. Ar fi o chestie cu refluxul, poate, da, dar și acolo, ai avea mai mult arsuri și chiar stări ceva de greață sau ca și când tot ce mănânci s-ar întoarce, dar nu cred că duce refluxul (oricât de grav ar fi) la sufocări.
Plămânii și poate ceva în zona gâtului să fie.
Iar dacă e doar sufocare și atât, fără alte simptome, poate că da, ar putea fi și o anxietate mărită. Însă eu nu aș omite nici ideea că poate pastilele alea date de la psihiatrie să-ți fi dat ceva efecte adverse, dar până să se ajungă chiar la rănirea a ceva pe interior. Eu ți-aș sugera să mai faci și ceva investigații amănunțite la alți medici psihiatrii și chiar să le spui de pastilele ce ți le-a dat primul medic.
Hmm sa le luam pe rand.
Tahicardia sinusala nu trebuie sa iti faci griji pentru ea, este o chestiuta care afecteaza foarte multi adulti ( e de ajuns sa reduci fumatul/cafeaua si se regleaza totul)
Vitamine/minerale. poti lua cel mult cate un magneziu cand te simti rau asa.Analize de sange ai facut?
Ai putea sa iti cumperi un pulsoximetru ( in felul acesta monitorizezi si pulsul, practic tahicardia aia inseamna ca ai pulsul marit in stare de repaus si oxigenarea)
Problema la tine este acea esofagita de reflux, ajunge acidul din stomac spre tranhee si de asta ai problemele cu respiratia ( care sunt accentuate de anxietatea ta) Hernia hiatala e tot cauzata de esofagita asta cel mai probabil.
Sunt ABSOLUT SIGUR ca nu ai o boala grava, nu esti in pericol, nu o sa mori si o sa-ti revi curand si din aceste probleme care te apasa.
Sfatul meu? Mergi la gastro din nou ( dar in alta parte te rog, daca esti prin proxiitatea bucurestiului, te pot indrum eu). Ai luat vreodata vreun medicament care contine pantoprazol (controloc de exemplu)?
Buna ziua! Multumesc mult pentru raspuns. Nu sunt din pacate aproape de Bucuresti. Da, am luat controloc cam o luna de zile, poate sa fi influentat ceva?
Din contra, controloc este foarte bun pentru problema ta. In perioada in care luai controloc, mai aveai simptomele acestea?
Bună! Chiar îmi pare rău pentru episoadele grele și urate prin care ai trecut. Dar cu toată sinceritatea chiar nu știu cu ce sa-ti răspund la întrebări. Chiar as fi vrut sa te ajut dar nu pot
Aparatul de neurofeedback este o scamatorie grosolana si recunoscuta mondial ca fiind Fake. Aparatul face exact ce face un EEG, adica "citeste" cantitatea si calitatea transmisiei neuronale. Nu poate citi daca ai vreo boala psihica, doar cele neurologice.
Daca un medic psihiatru a spus ca ai o problema si ti a prescris serliftul inseamna ca dupa evaluarile psihologice a iesit un scor mult prea mare la anxietate/depresie. Corect ar fi fost sa fii vorbit cu dr ul si sa schimbati tratamentul, nu sa-l intrerupi dupa ureche.
Poti lua legatura cu un medic psihiatru de pe doctorADHD.com si sa iti faca o evaluare mai amanintita + sa-ti recomande niste analize de sange.
Multa sanatate iti doresc si sper sa treci peste aceasta perioada tumultoasa!
Deeaandreea9156 întreabă: