| ada2113 a întrebat:

Buna seara,

Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am de 3 luni o tuse seaca care mi a ramas dupa o raceala. Am luat tot felul de siropuri, antibiotic, am facut radiografie si nu mia esti nimic. Nu ma doare absolut nimic. Nu am simptome de raceala. Se manifesta in special ziua mai ales cand incerc sa vorbesc (nu pot lega o propozitie fara sa incep sa tusesc- buna recomardare ar fi,, sa tac,,). Simt ca as avea ceva la baza gatului si putin mai jos. Este foarte stresant atat pentru mine cat si pentru cei din jur. Va rog dati-mi un sfat ce analize ar trebui sa-mi fac sau ce tratament sa urmez chiar si naturist.
va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Incearca sa faci niste analize de alergologie si spirometrie, fiindca s-ar putea ca dupa infectie sa fi ramas cu un astm bronsic. Am avut o colega care se plangea de acelesi simptome ca tine dupa o viroza urata si a tusit mereu cred ca vreun an si jumatate pana a mers la medic si a primit niste antialergice si un puf pentru astmatici. Dupa vreo 6 luni de tratament a scapat de tuse si de tartament.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Cred ca cel mai bine ar fi sa iti faci un exudat faringian. Bronhoscopia e mai greu de suportat, asa ca, desi ar arata cum arata laringele tau, inca nu e de facut. Doar daca exudatul faringian ar iesi normal atunci poate ar fi recomandata.
Cel mai bine ar fi sa mergi la un ORL-ist.
Datorita modului cum apare ar parea ca este o problema cu corzile tale vocale, sau laringele. Cel mai probabil o infectie (o inflamatie fara infectie e putin probabila).
Ce antibiotic ai luat?
Siropurile sunt in special pentru cauzele faringiene sau pulmonare a tusei. Iar antibioticele, e important ce ai luat, ca nu toate merg pe ce ai tu.

mariana
| mariana a răspuns:

Eu iti dau un sfat simplu de aplicat, intr-un pahar de lapte fierbinte, pune o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar si bea-l seara inainte de culcare, cu acest leac se tratau oamenii inainte de a apare moda medicamentelor si avea un efect garantat impotriva tusei. Iti doresc succes si multa sanatate.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat