anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

va rog sa ma ajutati.am o obsesie pentru cineva de mai bine de un an si nu resusesc sa scap.deci simt ca nu mai pot! chiar nu stiu ce sa fac, imi e rusine sa vorbesc cu cineva si ma macin in continuu...cred ca ar trebui sa precizez ca am 17 ani si cred ca problema asta mea e legata de faptul' ca parintii mei sunt divortati si ca nu ma impac bine cu taica-miu, iar maica-mea m-a vazut intotdeauna ca un sprijin pentru toate problemele ei.de exemplu, eu stiam de la 5 ani ca taica-miu e un alcoolic violent.in fine, n o judec pentru asta, o inteleg. dar, ca sa revin, ce sa fac sa scap de tortura asta? Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| mioara a răspuns:

Du-te la un dr pentru inceput sau fa ti un prieten si mai recreazate stresul iesi va spune cuvantul.

| alexa a răspuns:

Incearca sa te calmezi in primuk rand
in al doilea rand, gandeste. te daca sigur acea persoana vrei sa nu mai faca parte din viata
din cate inteleg este cineva important.arunca orice amintire legata de aceasta persoana, sau makt ascunde. le, sterge numarul, mesaje ...TOT
de asemenea ocupati timpul cu altceva, cu cat esti mai ocupata cu atat n. o sa mai fii atenta si interesata de aceasta persoana.si eu am trecut prin ceva de genu' si mereu m.am gandit ca viata merge inainte si ca nu trebuie ca acea persoana sa ma faca sa devin "obsedata"...crede.ma ca sfaturile [e care ti le.am dat le.am pus si eu in aplicare.nu pot spune ca am uitat intru totul, dar macar nu mai e la fel ca la inceput
din cate vad spui ca mama pentru mama ta esti un sprijin, asta inseamna ca te.ai maturizat de la o varsta frageda, iar momentele grele prin care ai trecut te.au ajutat in acest proces.asa trebuie sa faci si acum sa gandesti sigur ce. ti doresti si sa actionezi
sa fii puternik
multa bafta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu ai spus despre ce fel de obsesie este vorba, in ce sens te obsedeaza persoana respectiva?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ca sa-ti raspund Andrei.nu cred ca e o obsesie asociata(ca sa zic asa) cu drgostea. e o persoana cu 20 de mai mare decat mine.imi e model in viata...probabil o vad mai mult ca pe mama pe care nu am avut-o(am zis deja ca mama m a vazut mai mult ca pe un sprijin.). e genul care se ocupa.si se intereseaza de mine. din cate oberv eu chiar ii pasa! intr-o zi mi-a zis, asa metaforic desigur, ca e ingeurl meu pazitorbig grin.eu as vrea s ascap de obsesie pentru. ca tin la ea intr-un mod deosebit si nu vreau sa actionez intr-un mod ciudat straight face(din care sa-si dea seama de asta.) of.:-