| NicuCristian199 a întrebat:

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de sanatate, deci acum 2 luni am fost diagnosticat cu bronsita cronica si o alergie, mi s-a dat Augumentin aerius sa iau 10 zile. Inainte sa ma duc la medic aveam o durere in piept partea dreapta si dupa ce am luat antibiotic mi-a trecut, acum din nou a venit acea durere si m-am dus la medic si a spus sa stau linistit ca n-am nimic la plaman, dar i-am zis ca trebuia sa iau mai mult timp Augumentin. Acum nu stiu ce sa fac ca ma doare tare, mentionez faptul ca am si un streptocos hemolitic, cand trag aer pocneste tare inauntru si ma doare, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. :*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Pool77 a răspuns:

De obicei, din Bronsita apar Bronsictaziile.
De Bronsectazie nu scapi veci, nu stiu daca asa se scrie nici nu-mi pasa.
Tot ce conteaza, e sa iei antibiotice pana iti trece, altfel se agraveaza tot mai rau. Sper ca nu fumezi.

| MedRex a răspuns:

In primul rand tratamentul pentru boli cronice, in cazul de fata aerius si singulair se va lua permanent de acu incolo. Augmentinul care este antibiotic se ia doar pe o perioada maxima de pana la 10-14 zile si asta nu se ia din nou dupa o perioada scurta. Luat aiurea, mult timp isi pierde din efect ca urmare a cresterii rezistentei bacteriilor la acest antibiotic(augmentinul e amoxcicilina + acid clavulanic). Pentru streptococul cel mai probabil beta-hemolitic a fost prescris Augmentinul. Daca doare in continuare trebuie reevaluat la pneumolog.

| NicuCristian199 explică (pentru MedRex):

Multumesc pentru raspuns sper sa imi mai treaca doar cu singulair si cu aerius