Întrebare recomandată | MihaelaMaria85 a întrebat:

Va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate de a o convinge pe fetita mea de 4 ani sa ma lase sa-i pun supozitor. Cand ma vede ca iau supozitorul incepe sa planga, fuge si tipa.Acum este racita si nici nu pot sa-i dau siropel pentru ca il vomita! Va rog sa ma ajutati, nu stiu ce sa fac!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| OoBunnyoO a răspuns:

Incearca sa ii explici de ce este nevoie sa ii pui supozitor, pentru ca este racita si desi o doare acum o sa o ajute sa se faca bine. De asemenea, cred ca si amenintarea cu faptul ca daca nu ia supozitor, raceala s-ar putea agrava si ar putea putea avea nevoie de injectii care sunt mult mai dureroase.
Multa bafta si sanatate!

| dannyel86 a răspuns:

Decat injectie mai bine supozitor, cred ca asta e argumentul cel mai bun. Trebuie sa afle ca exista si solutii mai dureroase si, cu putina spaima, poate o convingi totusi sa-i pui supozitor. Creeaza disconfort, asta e toata problema la cei mici, caci daca s-ar administra pe cale orala nu cred ca ar exista refuz. Poate daca ii promiti si ca ii cumperi ce-i place (trebuie sa existe ceva!), va fi mai usor de acceptat. Dar sa te si tii de cuvant daca iti iese, pentru ca data viitoare nu cred ca vei mai avea noroc cu aceasta metoda. laughing Sanatate la cea mica!

| MihaelaMaria85 explică:

Multumesc mult pentru sfaturile si gandurile bune.Aseara dupa luuungi incercari am reusit sa o conving sa stea cuminte.I-am explicat ca daca nu ma lasa sa-i bag supozitorul o sa se imbolnaveasca mai tare si va trebui sa mergem la spital unde s-ar putea sa ramanem si o sa trebuiasca sa faca injectii. Cand a auzit de injectii si de spital a acceptat si desi a stat incordata pe tot parcursul "operatiunii" a vazut ca nu se intampla nimic rau.Cred ca daca a stat cuminte si nu a mai trebuit sa facem jogging prin casa laughing nu a mai durut-o atat de tare. Sper sa am la fel de mult succes si data viitoare. Se pare ca nu a mai fost nevoie sa-i promit ceva anume dupa ce a auzit de injectii dar cred ca dupa ce se va face bine se va alege cu o jucarie noua ca rasplata pentru "cooperare"! Multa sanatate va doresc!

| dewymelly a răspuns:

Nu veți dori să citiți acest lucru. Dar am aflat, cu ani în urmă, că atunci când copilul nu este cooperant, cel mai bine este să -l apucați, să -l țineți în loc și să forțați supozitorul în el. Poate face copilul să plângă, dar este necesar și bine.