| MititiCa a întrebat:

Bună seara, vin la voi din nou pentru un mic ajutor. De o luna am un anume miros în zona vaginală. căutând pe internet, cred că este vorba despre o vaginită bacterială. Dar, nu prezint decât un simptom, şi anume, un miros nespecific. Nu e vorba despre cel de peşte, dar nu e nici cel 'normal', adică e mai deranjant. Apare de obicei după actul sexual, şi durează aprox o săptamâna. Problema e că mă incomodează foarte tare, deoarece, după actul sexual, o săptămâna nu pot sa ii mai permit prietenului meu să puna mâna pe mine deoarece mă simt aiurea. Deci, am o tableta intreagă de Mycroginon şi acum am ajuns la jumătate din a doua, am 2 luni de cand am fost la control. Aţi putea să mă sfătuiţi cumva, sau, să ma lămuriţi de la ce ar putea fi problema? Vă mulţumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Parerea mea de medic: ai o infectie mai veche (de cel putin 7-10 zile) neglijata si netratata, care s-a cronicizat si care nu mai afecteaza vaginul ci mai degraba colul uterin (colpita) si care se exteriorizeaza numai dupa contact sexual, din cauza frecarii in timpul acestuia.
iei contraceptive orale, ceea ce iti scade imunitatea. In plus, accesibilitatea unui medic este prima conditie obligatorie cand iei contraceptive. Daca aveai cea mai mica impresie ca ai putea sa nu ai acces la medic, fie si pentru 2-3 zile, nu ai fi luat contraceptive, fiindca nu indeplinesti conditiile necesare. Inteleg ac medicii sunt scumpi, dar tu nu ai o problema de 2-3 ore ci de cateva zile bune, nu mai este o joaca, hai ca-mi trece imediat, este o situatie serioasa. Sunt convinsa ca atunci cand ai plecat in tara respectiva nu te-ai gandit ca nu vei avea nevoie de medic si ai calculat exact edc vei face la nevoie. Deci fa acum ceea ce ai gandit inainte de a pleca. Daca ai avea apendicita, ai sta sa mori de peritonita? Nu cred, cred ca te-ai gandit matur si foarte serios ce ai face in acest caz. la fel si in situatia data. Nu e o chestiune de viata si moarte, dar poate fi serioasa. Asa cum am zis, e decizia ta, nu te obliga nimeni sa faci ce ar fi mai bine, esti libera sa faci ce vrei. Totusi, esti informata de catre un medic ca este posibil sa ai o infectie si prin urmare raspunzatoare pentru faptele tale (daca infectezi pe altcineva)

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Astea nu sunt chestii de lamurit pe net si nici de trata dupa banuieli. Normal era ca in primele 48 de ore de la aparitia problemei sa te prezinti la ginecolog. Daca nu ai facut-o, grabeste-te sa o faci acum cat mai repede. Chiar daca ai fost in urma cu doua luni, asta nu este deloc o scuza. Contraceptivele scad imunitatea locala si probabil ai o infectie. Dar nu esti medic si nu te poti auto-diagnostica (desi pare simplu, nu este) si, prin urmare, nici trata dupa ureche. Iar pe net, fara consultatie, nici macar cel mai bun medic nu te poate diagnostica si trata

| MititiCa explică (pentru Brigaela):

E mai complicat cu medicul, iti dai seama ca daca puteam sa apelez la el dupa cum doream, o faceam. nu sunt in prezent in tara. am cerut lamuriri, deoarece toata treaba cu mirosul nu tine mai mult de 7 zile, caz in care, dupa cum am tot citit nu merita o vizita la ginecolog, as dori o altfel de parere. dupa cateva zile de la contactul sexual, dispare complet mirosul si se reinstaleaza mirosul normal, asta nu inteleg, ca daca era infectie ar trebui sa persiste.

| Brigaela a răspuns (pentru MititiCa):

Nu cred ca esti intr-o tara in care nu exista medici, asa ca nu poate fi atat de complicat. Evident merita o vizita urgenta la giencolog, daca iti pasa de sanatatea ta. Probabil ca frecarea din timpul contactului sexual acutizeaza o infectie care deja s-a cronicizat (din cauza ca nu ai crezut ca merita sa te duci la timp la medic). In principiu, daca nu crezi ca meriti sa te ingrijesti, nu o face, e viata ta si sanatatea ta. E preferavbil sa nu mai ai contact sexual pana te hotarasti sa ajungi la ginecolog, fiindca exista riscul sa-ti imbolnavesti si partenerul, iar el chiar nu are nici o vina.
Eu intamplator sunt medic, asa ca am o parere oarecum avizata, chiar daca nu iti convine. Evident ca vei gasi aici numerosi copii de 12-13 ani care sa-ti spuna: nu-i nimic, nu te ingrijora, da-i mai departe, o sa-ti treaca de la sine, bea apa cald cu lamaie. Dar asta nu inseamna ca merita sa faci astfel. daca ai un comportament auto-mutilant, este o alta discutie, dar ar trebui sa consulti un psiholog fiindca nu e deloc normal sa fii atat de nepasatoare cu propriul tau corp.

| darrio2007 a răspuns (pentru Brigaela):

Un raspuns cat se poate de util.Ramane de vazut daca va lua in seama sfatul tau sau unul din sfaturile date de altii care habar n-au despre ce vorbesc.

| MititiCa explică (pentru Brigaela):

Nu sunt intr-o tara in care nu exista medici, dar aici sunt extrem de scumpi si deocamdata nu`mi permit sa merg la medic, iar in tara nu ma intorc prea curand, de aceea e complicat, crezi ca daca puteam sa merg la medic, mai scriam aici doar de dragul de a aparea inca o intrebare, este o problema delicata pot sa spun, de aceea am cerut parerea voastra, stiu ca aici am sa gasesc oameni care sa ma lamureasca. De cand am scris eu intrebarea asta, mi-a trecut mirosul neplacut, de aceea ma pune in dilema, ca nu inteleg care e problema. Si de ce naiba cateva zile dupa contact e mirosul ala aiurea. (nu e cel de peste, dar nu e nici cel specific mie) am cerut o parere stric persoanala. DAca poti sa imi oferi din opinia ta ca medic, e binevenita.
iti multumesc totusi pentru raspuns happy
o zi buna va doresc!

| Brigaela a răspuns (pentru MititiCa):

Parerea mea de medic: ai o infectie mai veche (de cel putin 7-10 zile) neglijata si netratata, care s-a cronicizat si care nu mai afecteaza vaginul ci mai degraba colul uterin (colpita) si care se exteriorizeaza numai dupa contact sexual, din cauza frecarii in timpul acestuia.
iei contraceptive orale, ceea ce iti scade imunitatea. In plus, accesibilitatea unui medic este prima conditie obligatorie cand iei contraceptive. Daca aveai cea mai mica impresie ca ai putea sa nu ai acces la medic, fie si pentru 2-3 zile, nu ai fi luat contraceptive, fiindca nu indeplinesti conditiile necesare. Inteleg ac medicii sunt scumpi, dar tu nu ai o problema de 2-3 ore ci de cateva zile bune, nu mai este o joaca, hai ca-mi trece imediat, este o situatie serioasa. Sunt convinsa ca atunci cand ai plecat in tara respectiva nu te-ai gandit ca nu vei avea nevoie de medic si ai calculat exact edc vei face la nevoie. Deci fa acum ceea ce ai gandit inainte de a pleca. Daca ai avea apendicita, ai sta sa mori de peritonita? Nu cred, cred ca te-ai gandit matur si foarte serios ce ai face in acest caz. la fel si in situatia data. Nu e o chestiune de viata si moarte, dar poate fi serioasa. Asa cum am zis, e decizia ta, nu te obliga nimeni sa faci ce ar fi mai bine, esti libera sa faci ce vrei. Totusi, esti informata de catre un medic ca este posibil sa ai o infectie si prin urmare raspunzatoare pentru faptele tale (daca infectezi pe altcineva)

| Mussette a răspuns:

Incerca la un medic.

| alinadianaaa a răspuns:

Buna.Eu ti-as recomanda sa faci niste infuzi cu planta medicinala numita vetrice deoarece este foarte buna pentru probleme ginecologice.M-am intalnit si eu cu probleme din acestea si acum nu mai am nici o problema.Planta se gaseste la plafar.