| Seulbi a întrebat:

Bună seara!
Vreau să încep cu a spune că nu caut aici soluții, diagnostic sau rezolvări, ci doar părerile unor oameni care poate știu sau au trecut prin asta.

De ceva timp sufăr de niște simptome foarte ciudate, care nu îmi dau pace. Totuși, de aseară s-au înrăutățit. De la ora 4 dimineața, tremur aproape constant, deși îmi e cald (transpir și îmi e foarte cald, în special în zona capului), am respirație greoaie, îmi bate inima rapid (puls 122) și uneori am tensiunea 13/9. Temperatura este 36.2, am o stare de oboseală extrem de mare, stare de greață și foarte des îmi simt inima ciudat în piept, "fluturând", mai ales la efort. Am și picioarele reci sloi, deși le țin la căldură, iar gâtul pare că mă sugrumă (presupun că ar fi glanda tiroidă). De luni bune am o infecție în corp (leucocite mărite, proteina C reactivă 13.00, VSH mărit) și nu găsesc cauza, deși am fost la atâția doctori. Tot ce s-a mai găsit este sideremia 22.00, dar nu mi s-a dat niciun tratament pentru asta. Nu mai pot dormi noaptea din cauza acestor simptome, de teama să nu fie ceva grav.
În decursul zilei de azi, am mers la gastroenterologie (pentru a căuta și acolo infecția), iar doamna doctor mi-a spus că simptomele mele par a fi simptomele unei supradoze de euthyrox (pastilele luate pentru glandă). Totuși, endocrinologul spune că nu ar putea fi, din moment ce TSH-ul este mărit peste valorile normale (7.000). Am vrut să merg și la urgență cu aceste simptome, pentru că îmi provoacă stres și atacuri de panică, dar mamei i-a fost teamă ca acolo să nu mă bage de covid și să nu mi se înrăutățească starea (bunica mea a murit în urma unei spitalizări). Încontro ar trebui să mă îndrept? Să fie ceva grav?
Ar trebui oare să merg la urgențe? Ar putea fi septicemie (din cauza acelei infecții netratate)?
Nu știu unde să mă mai programez pentru găsirea acelei infecții (am fost la hematolog, neurolog, reumatolog + ecografie abdominală). Ar putea fi ceva grav?
Vă rog să nu răspundeți aiurea, i se poate întâmpla oricui.
Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
55 răspunsuri:
| MISLO a răspuns (pentru Seulbi):

Pare ca ai anxietate cronica, sau aprindere de plămâni, la spital nu ti-a facut nimic? Totuși cauta un mod de tratament, diagnostic ce ti-a dat?

| Seulbi explică (pentru MISLO):

Nu mi-au dat nimic, în afară de tratament pentru un reflux la stomac, și nici diagnostic nu mi-au pus. Din punctul meu de vedere, au tratat situația tardiv, fără niciun stres sau legătură cu ce spuneam eu. Au dat vina pe glanda mea tiroidă (am tiroidită autoimună) și teamă. Endocrinologul meu m-a trimis la urgență pentru că îi e teamă să nu am un cheag de sânge la plămâni, având în vedere felul în care mă simt și faptul că nu îmi trece de câteva zile bune. Acum am început chiar să am niște vene care par să aibă părți mai umflate și dureroase, îmi amorțesc picioarele și mâinile fără să fac nimic, mă doare capul și îmi cam arde piciorul drept. Abia mâine am găsit programare la un pneumolog...

| Seulbi explică (pentru Seulbi):

Aa, da, și am o somnolență și lipsă de energie foarte mari, aș putea dormi non-stop, continuă să mă doară în spate, nu am deloc poftă de mâncare și amețesc din când în când.

Si la apendicita sunt cateva dintre simptomele tale varifica in zona apencicelui si vezi daca nu ai o imflatura acolo. Iti doresc numai bine, cand rezolvi sa ma anunți daca vrei sa stiu ca esti binehappy

Am fost operată de apendicită acum câțiva ani buni, nu știu dacă ar mai avea vreo legătură... Sigur, te voi ține la curent. Mulțumesc mult!

Atunci apendicita nu are legătură, du-te maine la pneumolog si vezi ce iti spune acolo,

Capul te doare? Daca da, îmi spui in pe parte si cum?

Da, mă doare în frunte și în zona ochilor, și am senzații de arsură pe diferite părți ale corpului și dureri de vene (așa se simte). Durerea de cap e ca un fel de apăsare, nu știu cum să spun exact. Cred că e asemănătoare cu acea durere care apare după ce te uiți prea mult la ecranul unui calculator, doar că eu nu am mai făcut asta de ceva timp, ci mai mult am dormit (asta pare să îmi ceară organismul, abia pot sta trează...)

Acum 2 ani am crezut ca am o tumoare pe creier, aveam simotomele unui avc si ma simteam oribil, aveam o presiune si o durere in frunte care se lasa la ochi si la nas, am facut un rmn si a fost totul foarte bine, nu am avut nimic, mi-a spus ca ma gandesc prea mult si ca sufar de anxietate cronica si sociala+depresie. Eu in acele timpuri stateam f mult la calculator si cautam informatii despre boli in care credeam ca le pot avea, si de ce cautam, de aia ma simteam si mai rău. Ai cautat pe net despre simptome si cauze? Porți ochelari de vedere? Durerea de cap si senzatia de presiune pe cap sunt semne ca ai nevoie de ochelari. Ai lipse mari de vitamine? Unele lipsuri de vitamine te face sa te simti rau de asemenea. Dar partea cu dureriile de spate si febra, transpirații, tremur si dureri de vene, nu am mai pățit. Ai facut CT sau RMN?

Cand am prins atunci frica aia de boli, am devenit si ipohondru, credeam in boli ce nu exista, doar frica si teama ca as putea sa patesc ceva imi lua pofta de mancare si ma facea sa ma simt slăbit
Mi-a dat psihologa pastile de depresie, saptamana trecuta am gătat cu ele, le luam de doi ani.

Dupa cate ai spus pare ca ai o raciala puternica, tata cand are o raciala il tine cateva săptămâni cu tratament cu tratament cu tot.
Tușești?

Da, de curând am început să și tușesc. Am făcut o radiografie la spate, iar medicul de acolo mi-a zis că ar fi o răceală la plămâni, dar să merg mai departe (la un pneumolog), să îmi citească în întregime radiografia. Endocrinologul meu m-a trimis să fac radiografia deoarece îi e teamă să nu am un cheag de sânge la plămâni cu aceste simptome, de aceea mi-e și mie teamă, pentru că seamănă foarte mult simptomele și tot persistă... Da, am ochelari de vedere. Am băut un ceai și mai multă apă, iar acum mi-a mai trecut durerea de cap, dar persistă cea în spate. Ce-i drept, nu am avut poftă nici să beau apă, așa că e posibil să am acea durere de cap și de la deshidratare... thinking

Bineînțeles că daca nu bei apa sau nu mananci te doare capul si te mai poti simți slabita si de la acele lucruri, incearca sa si mananci ceva, știu ca e greu cu asa simptome sa nu mananci, dar nu trebuie sa ne dam bătuți, bea apa si inceoe sa mananci, si maine du-te la pneumolog, sa iti faca si acolo o radiografie ca poate tot ce e, e o raciala la plamani si faptul ca te tot gândești la ce poate fii înrăutățește lucrurile, oricine se poate simți rău la fel ca tine, si orice om se mai gandeste la ce boala poate avea, dar nu trebuie sa ne dam bătuți, fii piternica, nu te lasă, si o sa vezi ca o sa găsești un tratament si o cauza pentru care te simți rău?

Scuze pentru ca am scris greșit, dar sunt foarte obosit, tocmai ce am venit de la muncă, iti doresc numai sanatate

Nu-i nicio problemă, înțeleg complet. Mulțumesc mult pentru că mi-ai răspuns mereu. Chiar mă ajută să aud și părerea altcuiva și parcă sunt mai puțin stresată dacă împărtășesc cu altcineva. Așa mă gândeam și eu, că poate e doar o răceală la plămâni, dar mi-a băgat endocrinologul în cap situația cu cheagul de sânge la plămâni și parcă toate simptomele mele bat într-acolo. De exemplu, se spune că un cheag de sânge ajunge la plămâni atunci când se formează, cel mai des, în membrele interioare (cred că tromboză se numește thinking)și se deplasează de acolo ajungând în plămâni, și, culmea, chiar am niște arsuri și simptome ciudate la gamba piciorului drept, iar la mână mă dor câteva vene care au câteva părți mai evidente (ca niște ghemotoace?), și toate venele mele de pe corp au devenit super evidente, se văd cu ușurință prin piele (se spune că acestea ar fi simptomele acelei boli). Sper ca acel pneumolog să fie unul bun și să mă ajute să găsesc ce am și să îmi dea tratamentul bun big grin.
Mulțumesc mult! Numai sănătate și ție! ❤

Si eu sper sa găsești cauza la simptomele acelea, si sa le rezolvi, ma bucur pentru tine ca nu mai esti asa stresata, noapte bună, ne mai auzim❤️

Ms pentru prietenie?

Cum mai ești? Eu nu sunt ok, azi m-am plimbat cu trotineta electrica si m-a luat o raciala puternica la gât, ma doare tot gâtul, si spatele, pieptul, nu stiu ce am pățit asa repede dar na, tu cum mai ești?

Nici eu nu sunt prea okay. Azi am avut o stare ciudată cu o căldură puternică la nivelul capului și abia am dormit în ultimele 4-5 zile (mă trezesc constant transpirată toată, tremurând), dar mâine am programare la medic și încerc să mă întăresc.
Ai fost și tu cumva transpirat cât te-ai plimbat? Sau îmbrăcat sumar? Mie mi se întâmplă să mă doară gâtul și spatele atunci când trag curent în momentul în care stau în vânt, mai ales dacă ies de la căldură, sunt îmbrăcată subțire sau sunt transpirată în momentul în care ajung în bătaia vântului.
Ai luat ceva pentru asta?

Eu deja ma simt mai bine, am luat fupa recomamdarea mediului de familie, un sirop pentru căile respiratorii, (plantExir) si un alt sitop din con de pin si Modafen pentru raciala. Deci electiv nu am putut dormii ieri toată noaptea de durere de gat puternica, spate, piept, cap, am transpirat toată noaptea, am băut ciaiuri multe, inclusiv de ceapă. Si da, m-a luat vântul la gât, a spus doctorița de familie ca daca stateam mai mult se putea imfla in gât si sa ma sufoc, acum sunt bine, nu am facut febra de la începutul răcelii la gât. Si efectiv nu puteam nici sa trag aer in plămâni ca ma durea f tare in zona plamaniilor si abia înghițeam. Acum sunt bine, maine mergi la medic?

Am fost destul de slab îmbrăcat, si am mai si transpirat, ma înșelat soarele, pentru ca soarele e cald dar aerul e rece si te păcălește, sa ma anunti maine ce iti spune medicul acolo, noapte bună happy

Da, merg la medicul internist cu toate simptomele astea, să vedem ce spune el. Momentan, nu prea mă simt bine, m-am trezit cu tensiunea mare și pulsul la fel, și mi-e cam rău. Nu știu dacă are vreo legătură, dar de vreo trei săptămâni abia am mâncat, am slăbit cinci kilograme, și în șase zile am dormit doar 25 de ore, și alea de proastă calitate. Să îmi provoace și asta probleme cu tensiunea?

Da, lipsa de somn si alimentația proasta da simptome de genul, ce ai suma a anxietate si atacuri de panica, dupa ce vii de la medic, imi spui ce diagnostic si tratament ția dat? Am trecut si eunprin asemenea simptome cand nu dormeam bine si nu mâncam regulat.

Acum m-am întors. Nu mi s-a dat absolut nimic. Cum m-am dus, așa m-am întors. Nici medicul ăsta, la fel ca ultimii trei, nu au vrut să se chinuie puțin cât să bage CD-ul cu radiografia în PC, să arunce o privire pe cum ar arăta plămânii mei. Mi-a zis că aș avea transpirațiile de la boala avută, și că ar trebui să continui să iau Nurofen răceală și gripă timp de cinci zile, plus să merg să fac investigații la stomac (deja plănuiam asta, dar nu au fost fonduri pentru a-mi face analizele necesare pentru zona aceea).
Mi-a zis că ar putea fi și de la panică, dar cam atât. Am înțeles și mă gândesc și eu că unele simptome pot fi de acolo, dar chiar toate? Eu am ajuns la panică tocmai pentru că am început să am simptome fără motiv, nu am ajuns să am simptomele după ce m-am panicat...

Panica amplifica unele stări de care deja suferi, cam asta am pățit si eu cu cativa ani in urmă