| queneen a întrebat:

Vreau sa va spun si voua niste lucruri care mi se intampla din ianuarie. Eu am fost plecata in Londra 2 luni si ma obisnuisem acolo. Nu prea mancam, mancam numai mc, dulciuri, beam foarta multa cola, sucuri si fumam foarte des. Dupa revelion am avut o problema la stomac si din cauza ca in camera era curent am fost si racita la cap, aveam si arsuri, in fine. Dupa vreo 2 saptamani m-am intors acasa si am fost la medic. Mi-a prescris pentru stomac pastile, pentru durerile foarte mari pe care le aveam la cap din cauza curentului. Dupa ce am terminat tratamentul nu m-a mai durut. Dupa a intervenit o alta problema, vederea. Am fost la oftalmolog iar doctora mi-a spus ca am miopie la ochiul drept ceea ce inseamna ca am -2 la ochiul drept si -0.25 la stangul (dioptriile). Mi-a spus si am primit ochelari. De o saptamana si cateva zile ii port. Cand am fost la oftalmolog mi-a mai facut si un fel de test unde m-a pus sa apas pe o telecomanda cand vad niste luminite (pentru cap a spus ca era deoarece i-am spus ca aveam ameteli uneori si imi venea sa vomit). Doctorul a spus ca nu am nimic la cap si ca durerile sunt si de la ochi. Acum este problema ca eu de fiecare data cand am ceva, cand ma doare ceva, caut pe google si imi tot dau rezultate care unele duc la moarte iar altele la niste boli. Dupa ce am citit toate aceste lucruri si mi-au intrat in cap, cand ma doare mana, piciorul, cand stau foarte mult cu capul stramb si mi se intinde muschiul de la gat ma gandesc ca poate mi se sparge vreo vena si mor. Uneori mai am dureri de cap dar este si de la ochi fiindca eu nu fac nici macar o pauza de 30 de minute pe zi (nu pot sta fara el desi doctorul a spus sa nu mai stau asa mult pe telefon) si ma doare capul, ochii si mereu am impresia ca o sa ajung sa mor. Seara cand vreau sa ma culc ma tot gandesc la chestii de genu, dorm maxim 2 ore si ma trezesc fiindca am vise de genul. Mama si cu fratele meu au spus ca citesc prea mult pe internet si ca din cauza ca am citit atat de mult si mi-a intrat in cap, de asta ma si dor unele chestii sau simt eu da ma dor, fiindca ma gandesc la ele. Credeti ca ar trebui sa vorbesc cu un psiholog sau un psihiatru? Tin sa mai mentionez ca eu nu fac nimic toata ziua, decat stau pe telefon de cand ma trezesc pana ma culc si poate si asta fi cauza starilor pe care le am.
Tin sa mentionez ca am 16 ani. Va rog frumos sa cititi pana la final si sa nu ma criticati pentru ceea ce am scris pentru ca nu vreau sa fiu injurata, vreau doar sa primesc niste sfaturi de la alte persoane, niste sfaturi bune happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| CerCopiTec a răspuns:

Cu siguranta trebuie sa mergi la un psiholog sau pshiatru, din ce zici ai ceva anxietate/ atacuri de panica, gasesteti alte ocupatii, tehnologia ne innebuneste, pe vremuri erau spitale de psihiatrie 2-3 pe judet, acum sunt mult mai multe si sunt pline, conteaza sa iesi din casa sa te plimbi, sa te vezi cu prietenii, iti recomand sa stai de vorba cu cineva bolnav cu adevarat sau cu cineva fara adapost si sa iti dai seama ca alea sunt adevarate probleme, ok si tu ai o problema dar depinde doar de tine sa o depasesti. succes

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Suferi de ceea ce se numeste ipohondrie

| Mosotti a răspuns:

Am citit tot, ai ceva anxietate, du-te la un psihiatru si spune problema, asa se manifesta, frica de boli, tot felul de ganduri, somatizari chiar, adica dureri si simptome de boli fizice desi ele nu exista.

Faptul ca stai acasa nu conteaza, un om sanatos se simte bine oricum ar fi, asta nu e o scuza. Normal ca e mai bine sa ai mai multe preocupari, socializare, dar nu acolo ar fi cauza. Sute de mii de evrei la Auschwitz erau morti de foame, batuti, stateau inchisi in mizerie si tot au iesit sanatosi de acolo aia care au scapat dupa ani de zile, dar erau sanatosi ca lumea, deci la tine e parfumel ca stai doar pe telefon.
Oricum medicul va decide sigur ce si cum, inclusiv daca e cazul de psiholog, daca te duci invers adica in primul rand la psiholog nu e bine, ca multi nu trimit omul la medic in caz ca este cazul, iar asta nu e bine pentru ca problema s-ar putea agrava, insa medicul stie sigur daca e cazul de psiholog sau si de psiholog si de tratament.
Cand anxietatea vine, ii rupe si pe aia care fac orice, daca vine mai tare, asa apare fie lent, la unii chiar apare brusc si la o petrecere fiind sau undeva okey.

Dar de ce stai acasa?! Nu ai scoala? Cum de stai in casa de dimineata pana seara? Ar fi trebui sa fi clasa 10-a.
Nu ai prieten, prietene? Nu socializezi?
Deci la medic mai repede, sa nu se agraveze problema.

| sabin89 a răspuns:

"am fost la medic. mi-a prescris pentru stomac pastile, pentru durerile foarte mari pe care le aveam la cap din cauza curentului."
Deci, pentru durerile foarte mari pe care le aveai la cap ţi-a prescris pastile pentru stomac?

| Digikey a răspuns:

Arunca naibii telefonul ala.

| LoVance0000 a răspuns:

Vai nu fă prostia să devii credulă la tot ce scrie pe net.Aşa a devenit mama mea şi acum are tratament pentru depresie, nu cred ca va trece vreodată.Ne gândim după aia prea multe în lipsa de ocupaţie, şi mult contează cei 7 ani de acasă.Of! Sănătate