| Daniel_George_1997_w08X a întrebat:

Buna seara /ziua/dimineata am si eu o problema. Ideea e ca de vreo saptamana de la ultima ora de sport ma doare in partea dreapta(pe la sold nu in sold ci in partea din spate) mai ales cand incerc sa alerg chiar si cand merg mai repede si cand ma aplec. Rinichii nu stiu dac-ar putea fi deoarece simptomele sunt urinare cu sange sau usturime la urinare si eu nu am asa ceva. Si inca ceva cateodata cand inghit mancare sau apa ma doare in piept putin. (varsta : am 16 ani daca ajuta cu ceva). Multumesc antcipat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Daniel_George_1997_w08X explică:

Mentionez ca la ora de sport am facut toata ora numai genoflexiuni, abdomene si tractiuni si dupa ce eram "mort" de la exercitiile alea am mai dat si 6 ture de teren

| Señor1ta a răspuns:

Fă o ecografie, afecțiuni hepatice, biliare, poate chiar apendicită, mergi la o consultație oricum.

| anonimg a răspuns:

Bine ca ne-ai vorbit despre acele solicitari de la ora de sport. De fapt sunt suprasolicitari.
Cred ca cel mai degraba tu ai un junghi; junghi intercostal (numit si nevralgie intercostala):
http://www.sfatulmedicului.ro/Neuropatii/nevralgia-intercostala_10722
"Principalul simptom al nevralgiei intercostale este durerea in zona toracica, adesea descrisa sub forma de junghi, intepatura, spasm, zona sensibila. Durerea poate fi localizata de-a lungul pieptului sau poate radia din spate, spre partea din fata a toracelui, de-a lungul coastelor."
De regula trece de la sine cam in 5 zile. Probabil s-a format dintr-o miscare brusca, stat in curent, sau ai transpirat si ai iesit in aer rece; sau toate la un loc. ^_^
Daca durerea persista, nu ezita sa mergi la medic sau sa suni la 112 de oriunde te-ai afla.
Este normal sa te "tina" atunci cand alergi sau cand te apleci sau faci vreun alt efort.
Te sfatuiesc ca in fiecare dimineata sa faci exercitii fizice de incalzire. Acestea sa nu fie dure, ci au rolul ca sa incalzeasca orice mushi si orice articulatie inainte de a intra in activitatile cotidiene ale zilei. Acestea vor reduce si durerea.
Multa sanatate!

| IoanaDraguta a răspuns:

Durerea de sold la ora de sport o am și eu. E doar un junghi în zona splinei și se intâmplă din cauza efortulpina fizic. Nu e grav. Totuși, ai putea consulta un medic pentru a preveni orice risc happy

| NellieLovett a răspuns:

Aceea este splina ta care se contracta pentru a elibera sange in organism.Cu timpul, daca faci sport mai des, iti dezvolti muschii splinei. Astfel, nu o sa te mai doara.

| Freya1 a răspuns:

Splina este in stanga, apendicele este in dreapta jos, ficatul nu stiu daca te doare de la ora de educatie fizica deci ramane rinichiul (ceia ce din nou nu cred), un muschi de la spate ce se contracta sau coloana.
Ia un calmant sau ungete cu o crema antiinflamatoare.