| mousesipc123 a întrebat:

Buna seara/ziua TPU. am o intrebare despre scoala si una despre fotbal. Si va rog sa cititi tot inainte de a raspunde pentru a primii si eu un raspuns bun si voi la randul vostru, funda.
intrebarea despre scoala : cand am intrat prima data in clasa 5-a, am avut probleme cu colegii. am lipsit de la scoala din cauza lor un timp de 2-3 luni. am ramas corigent atunci la mate, am inceput un nou an tot din 5-a, acelasi lucru. eu acum am 13 ani si am 5 clase. nu am putut sa trec de 5-a din cauza colegilor, eu vreau sa merg la scoala din nou. (i-am spus mamei ca vreau sa merg la antrenamente de fotbal si mi-a spus sa incep din nou scoala daca vreau sa merg. ) as dori sa o incep, dar nu tot la scoala asta. eu stau la sat. as dori sa merg undeva in oras, in Bucuresti. credeti ca acolo pot continua? la aceasta scoala nu ma inteleg deloc cu colegii.

intrebarea despre fotbal : Eu cand eram mic am avut o problema la inima. (aveam 2-3 luni de la nastere) valva dilatata. acum e mai binisor. Am 60, 2 kg. am mai fost sa vad cum e la antrenamente dar atunci eram mai grasut ca acum. am 13 ani. am mai slabit de atunci. vreau sa intreb daca cand voi slabi, voi mai obosii asa repede. eu sper ca pot face 2-3 ture de teren macar. ce spuneti? as putea? eu ma duc la scoala de focu asta. la cate mi s-a intamplat la scoala. nici nu vreti sa stiti big grin o sa mai obosesc sau o sa fie mai bine? va multumesc ca ati citit. sper sa primesc raspunsuri bune. si voi la randul vostru, primiti funda. mersi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Adylayo a răspuns:

Salut mousesipc123!

Sa-ti raspund la prima intrebare... din pacate in zilele noastre sunt multe cazuri de genul, cazuri in care ai probleme cu colegii fie din cauza unui anumit aspect fie ca te marginalizeaza intentionat, nu trebuie sa pui la suflet astfel de probleme, cel mai bine e sa iti vezi de treaba, sa te duci fara sa lipsesti si sa uiti de ei, acum cat esti mic o sa-ti fie greu, dar cand vei creste tu vei fi departe de ei si nu o sa isi mai permita nimeni sa te marginalizeze sau sa te jigneasca odata ajuns sus, important e sa termini scoala, dupa scoala nu o sa mai dai ochii cu ei si toate astea vor ramane istorie, cateodata te vei minuna de peripetiile talehappy
Poti schimba scoala oricand, chiar daca ai ramas sa repeti anul, o poti continua oriunde, poti sa o continui fie in Bucuresti fie in alta zona, nu e o rusine, chiar e ceva de laudat daca vrei sa faci asta, sfatul meu e sa continui sa te duci la scoala chiar daca ai picat, nu e o rusine, e ceva normal, sunt multi elevi in situatia ta...

Acum sa-ti raspund la intrebarea a 2-a, la inceput un corp neantrenat intotdeauna va obosi mai rapid ca altul ce e obisnuit cu anumite activitati, daca tu vei continua sa te antrenezi, sa mananci echilibrat (nu sa slabesti brusc, sa ai o dieta normala nici mult nici putin) si sa faci sport in fiecare zi, vei ajunge la stadiul dorit, iti trebuie doar incredere si speranta, inainte si eu aveam aceiasi problema, cand eram mic luasem in greutate putin, incepusem sa ma simt obosit, dar cu mult efort am ajuns pe drumul cel bun si acum practic 2 sporturi la care sunt destul de bun(sau decent), mi-am pus castile pe cap si am facut antrenamente in fiecare zi, indiferent de scopul lor(fie ca te duci undeva pe jos, fie ca eviti sa iei liftul si urci pe scari, fie ca te duci la sala), deci corpul se muleaza cum vrei tu, important e sa vrei si sa ai dorinta.happy

Nu stiu daca te-am ajutat cu raspunsurile mele, dar nu esti nici primul nici ultimul ce trece prin asa ceva, e ceva normal, important e sa fi tare sa treci peste si sa nu-ti pese parerile celorlalti... nu ai niste probleme grave, sunt niste probleme minore ce se pot rezolva foarte usor daca iti doresti si ai incredere in tinehappy
Daca raspunsurile mele nu te multumesc poate apare cineva cu raspunsuri mai motivante si mai pe placul tauhappy
Succes!happy

1 răspuns:
| LoredanaS19 a răspuns:

Scoala o poti schimba oricand, in plus nu trebuie sa pui la suflet ceea ce spun alţii sau nici macar ceea ce se intampla in jurul tau, asta iti spun ca un sfat in caz de mergi la alt liceu, lumea e rea, mereu se va găsi unul dau doi care se dau şmecheri si se iau de tine, dar tu nu trebuie sa ii bagi in seamahappy si cu fotbalul, daca faci antrenamente cu siguranţa corpul tau se va obişnui si nu vei mai obosi deloc, trebuie doar sa faci mai mult sport si nu vei avea nici o problemahappy multa sănătate si fruntea sus! Nu mai lasa pe alţii sa iti influenţeze viata happy