| Depoka a întrebat:

Bună și la mulți ani! Aș dori niște sfaturi de la persoanele care au reușit să se lase de fumat. O rudă foarte apropiată mie fumează de buni ani, doar că în ultimul timp fumează foarte mult. Aș dori să o ajut. Este O persoană care trebuie "împinsă de la spate " și nu stiu cum să mai procedez.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

De la un fost fumator iti pot spune ca lasatul de fumat se face psihologic, pur si simplu trebuie sa te lasi de el, asta este calea, plasturii, sprayurile si alte pastile si bazaconii sunt bani aruncati si uneori se joaca cu sanatatea, asta ca vazusem ca sunt si pastile care iti promit ca te scapa sa te lasi de fumat.
Daca iti propui ceva si duci pana la capat reusesti dar trebuie sa ai vointa mare si e o lupta psihica grea, eu o stiu foarte bine.
Eu inainte sa ma las de fumat m-am apucat sa mestec multa guma cu nicotina nicorette se gaseste in farmacii, dar nu cred ca ea a fost principala cauza care m-a facut sa ma las, dar posibil sa ma fi ajutat.

| DarthNiger a răspuns:

Iti trebuie vointa si atata tot, e greu insa nu imposibil, in loc de fumat sa isi gaseasca un hobby cum ar fi sportul, cititul etc. ceva care sa ocupe mintea si sa inlocuiasca dorinta de a fuma.

| BlackPixel a răspuns:

Salut!
Abandonarea fumatului au oricarui obicei care produce dependenta presupune efort psihic foarte mare. Nu este usor.
Varianta 1: Tabara de detoxifiere.
Varanta 2: Psihologul.
Varianta 3: Vorba buna.
Varianta 4: Luatul cu forta (neindicat).

| OpenMaind a răspuns:

De apreciat initiativa ta, te felicit. As dori sa-ti ofer un raspuns, dar depinde de o aspect pe care nu prea l-am inteles din continutul intrebarii tale, adica sa-i sustii initiativa si dorinta de a renunta la fumat, sau sa o determini sa faca acest lucru? Adica mai clar, ruda ta isi doreste sa scape de viciu, ori e doar dorinta ta?
La multi ani!

| Depoka explică (pentru OpenMaind):

Hmm.Ea da...dar să spunem ca sunt doar vorbe. A trecut prin niste situații dificile și cumva fumatul "o ajuta". Eu vreau sa preiau inițiativă și sa o ajut, sa-i fiu alătur, căci singură nu va duce la bun sfârșit ceea ce i-as propune. Si-ar dori, dar azi da, mâine nimic.
Mulțumesc!