De la un fost fumator iti pot spune ca lasatul de fumat se face psihologic, pur si simplu trebuie sa te lasi de el, asta este calea, plasturii, sprayurile si alte pastile si bazaconii sunt bani aruncati si uneori se joaca cu sanatatea, asta ca vazusem ca sunt si pastile care iti promit ca te scapa sa te lasi de fumat.
Daca iti propui ceva si duci pana la capat reusesti dar trebuie sa ai vointa mare si e o lupta psihica grea, eu o stiu foarte bine.
Eu inainte sa ma las de fumat m-am apucat sa mestec multa guma cu nicotina nicorette se gaseste in farmacii, dar nu cred ca ea a fost principala cauza care m-a facut sa ma las, dar posibil sa ma fi ajutat.
Iti trebuie vointa si atata tot, e greu insa nu imposibil, in loc de fumat sa isi gaseasca un hobby cum ar fi sportul, cititul etc. ceva care sa ocupe mintea si sa inlocuiasca dorinta de a fuma.
Salut!
Abandonarea fumatului au oricarui obicei care produce dependenta presupune efort psihic foarte mare. Nu este usor.
Varianta 1: Tabara de detoxifiere.
Varanta 2: Psihologul.
Varianta 3: Vorba buna.
Varianta 4: Luatul cu forta (neindicat).
De apreciat initiativa ta, te felicit. As dori sa-ti ofer un raspuns, dar depinde de o aspect pe care nu prea l-am inteles din continutul intrebarii tale, adica sa-i sustii initiativa si dorinta de a renunta la fumat, sau sa o determini sa faca acest lucru? Adica mai clar, ruda ta isi doreste sa scape de viciu, ori e doar dorinta ta?
La multi ani!