| Gabriela123bus a întrebat:

Sint atit de ingrijorata.

Am 17 ani.Cu citeva saptamini in urma am observat niste pete albe in cavitatea bucala..pe obraji, nu chiar albe, adica asa cam de culoarea pielii.

Am cautat pe internet si peste tot mi-a aparut cancer bucal: cancer fara simptome.Parca a trecut rece prin mine.Am,,imblat" cu limba in gura si am dat parca de o inflatura mica pe un obraz, si alta celalalt obraz.

Am plecat la stomatolog si mi-a recomandat sa dau analize la candida.A iesit negativ.Astazi m-am dus cu rezultatul si i-am zis ca sint ingrijorata.Iar stomatologul mi-a spus sa nu-mi fac griji ca o sa treaca, nu e nimic grav, poate fi de la fructe nespalate.

Dupa ce am citit pe internet simptomele cancerului bucal am gasit si ganglioni limfatici submandibulari inflamati.M-am palpat la git si parcaam simtit ca-i am.Mama imi spune ca nu-i simte, si ca-s oasele de la git.

Stiu ca cauzele cancerului sint alcoolul si fumatul.Eu am incercat sa fumez odata, dar am vazut cum e si gata.Si de alcool, citeodata cu prietenii, cu o ocazie...

Poate exagerez si nu-mi dau seama?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| 13 a răspuns:

Nu o sa faci cancer de la alcol si tigari pentru ca ai incercat sa fumezi o singura data.S-ar putea sa fi facut o stomatita sau sa fie inceputul unor afte bucale(in cazu asta or sa te usture cam o soaptamana, dupa care trec de la sine). Ar trebui sa te duci la medicul de familie sa iti dea o trimitere la un doctor de profil. Plus de asta, daca ai avea ganglionii inflamati ar fi usor de palpat si la o inflamare acuta sunt chiar vizibili. Din nou, asta nu inseamna cancer. Poate fi o infectie, o reactie la ceva ce ai consumat, o reatie anemica( fiind fata pierzi o cantitate buna de fier si calciu lunar) si asta poate produce pete pe maini pe fata si chair si la nivel bucal. In orice caz, iti recomand sa nu pierzi ore de somn pe treaba asta. Sunt sigur ca o sa fi bine. happy