Conjunctivita se trateaza timp de 10 zile cu colire ce contin antibiotic, nu poti trata conjunctivita " mai repede".
Recent m-am tratat si eu cu netildex - picaturi - cate una de 5 ori pe zi si un unguent - kanamicina sulfat H, o data pe zi, seara inainte de culcare. Tratamentul a tinut 10 zile si m-am vindecat. Nu stiu daca o sa fie bun acest tratament pentru sora ta, cel mai bine este sa mearga la oftalmolog. Sanatate si numai bine!
Http://www.i-medic.ro/boli/conjunctivita aici poti citi despre conuuctivita si cum poate fi afectiunea tratata.
Conjunctivita bacteriana se vindeca adesea in cateva zile dupa aplicarea unui colir antibiotic. Este necesar sa se faca aceste spalaturi de 4-6 ori pe zi.
Conjunctivita de origine virala se trateaza cu o solutie antiseptica, care se aplica de mai multe ori pe zi, pentru a decontamina ochiul. De asemenea, se recomanda adesea si produse anti-inflamatorii pentru a scapa de jena neplacuta din ochi.
Tratamentul conjunctivitei alergice este adesea mult mai delicat. In primul rand, medicul iti va recomanda sa renunti la produsul cu potential alergen pe toata durata tratamentului pentru a evita riscul suprainfectiei. De asemenea, dupa ce medicul va stabili care a fost alergenul vinovat iti va recomanda un colir antihistaminic pe care sa-l folosesti de cateva ori pe zi pentru a indeparta simptomele.
In toate ce cele trei cazuri, este indicat sa respecti intreaga durata a tratamentului, pentru ca boala sa nu recidiveze.Nu incerca sa-ti tratezi acasa ochiul cu diverse solutii, pentru ca risti sa-ti agravezi afectiunea si sa ramai chiar cu sechele.
Aceasta boala cum s-ar spune trece cel mai repede in 3 saptamani. Poate lua Tobradex sau Alcon(Cred ca alcon dar tobradex sigur)de trei ori pe zi.sunt picaturi de pus in ochi
Tratamentul corect al conjunctivitei depinde in primul rand de etiologia acesteia.
Conjunctivita bacteriana, inclusiv BTS, se trateaza in mod obisnuit cu antibiotice sub forma de picaturi oculare (colir), unguente sau pastile. Picaturile oculare si unguentele trebuie aplicate la nivelul conjunctivei de 3-4 ori pe zi pentru o perioada de 5-7 zile. Pastilele cu antibiotic se administreaza de asemenea pentru mai multe zile (5-7 zile). Simptomele conjunctivitei se amelioreaza sau dispar dupa aproximativ o sapatmana de la initierea tratamentului corect. Este foarte important ca pacientii diagnosticati cu conjunctivita sa urmeze tratamentul complet recomandat de medicul oftalmolog si sa nu-l intrerupa chiar daca simptomele s-au ameliorat, pentru a evita astfel aparitia recidivelor.
Conjunctivita virala este una dintre cele mai frecvente infectii oculare si este de obicei determinata de virusurile gripale si paragripale (sezoniera). Conjunctivita virala este una dintre primele manifestari ale racelilor sezoniere comune si la fel ca si aceastea are o evolutie autolimitanta (dispare fara aplicarea unui tratament etiologic), dupa un interval de 5-7 zile de la debut.
Conjunctivita alergica apare cel mai frecvent la persoanele cu atopie (teren alergic) si se trateaza de obicei cu medicatie specifica antialergica. Este foarte importanta identificarea alergenului care produce conjunctivita pentru a se putea realiza astfel profilaxia unor episoade noi de conjunctivita alergica.
Conjunctivita determinata de iritanti (substante provenite din mediul inconjurator, care pot cauza iritatia fizica sau chimica a mucoasei conjunctivale). In cazul acestui tip de conjunctivita este foarte importanta indepartatrea cat mai rapida a iritantului, prin spalare locala cu apa. In cazul conjunctivitelor determinate de substante acide sau alcaline (inalbitori), este important consultul medical de specialitate.
Salut!
Uite aici
Tratamentul conjunctivitelor este diferit, in functie de tipul bolii: in cele bacteriene, tratamentul inseamna antibiotic; in formele virale, tratamentul este simptomatic; cele alergice necesita antihistaminice sau corticosteroizi, precum si depistarea si eliminarea alergenului in cauza.
La recomandarea oftalmologului se poate realiza examenul secretiei conjunctivale, iar alegerea antibioticului se va face in functie de rezultatul antibiogramei.
Numai conjunctivita gonococica – blenoragie cu atingere sau contaminare oculara – care este deosebit de grava si poate duce la orbire daca nu este diagnosticata si tratata la timp, reprezinta o urgenta!
In cazul conjunctivitei la copii, nu se recomanda:
Pansamentele: microbii se inmultesc rapid la cald si la intuneric.
Medicamentele vasoconstrictoare (picaturile care albesc ochiul); scad capacitatea conjunctivei de a se apara impotriva infectiei.
Ceaiurile: pot determina alergie (ex. la polen), pot fi nocive pentru suprafata oculara.
Unguentele: pot infunda caile de drenaj (caile prin care circula lacrimile).
Pana la examenul oftalmologic, se recomanda spalarea ochilor cu apa si sapun, cu ochii inchisi, dimineata si seara. In situatia in care se aduna secretie, spalatul se poate repeta de cate ori este necesar.
- Citesti mai mult pe site: http://www.pediatrutecuci.com/2015/09/conjunctivita-la-copii.html
Hapa_Vasy_1988 întreabă:
Floreenofficial întreabă: