Http://www.doxologia.ro/......bura-pe-om Si intra seara aici si citeste rugaciuni de frica eu citesc in fiecare seara si n-am mai avut astfel de vise.Si iti mai spun ceva sa vada toti astia care rad fara motiv o vecina de la tara a nascut acum 4 saptamani intr-o noapte a visat o femeie ca ii tinea copilul in brate si i-a spus mie imi place copilul tau si na crezut in vis si la 3 saptamani i-a murit copilul.Asa ca nu mai comentati fratilor aiurea ca nu e nimic de ras.
Probabil e doar imaginatia ei, si eu am acea senzatie cand merg pe strada aud pe cineva ca ma striga dar e doar in capul tau...
Cand eu am spus aproximativ aceeasi chestie in intrebarea mea multi au ras de mine si nu e ok deloc.Mergeti la un preot si explicatii visele o sa te indrume.
Nu stiu ce sa zic e ciudat..ma sperie si nu cred ca ar mintii......are 13 ani
Da...asa e...altii care nu trec prin astea nu stiu si comenteaza la caterinca..ms mult:*
Ce preot? Aici nici macar eu nu stiu daca este vorba de o dereglare a somnului (e normal sa ai halucinatii cand esti intre somn si stare de veghe atunci cand apar tulburari ale somnului) sau de niste episoade psihotice schizofreniforme. In ambele cazuri, ar fi ok sa treaca pe la medicul psihiatru (daca e vorba de cazul 2, vizita la psihiatru este o urgenta)
Ia spune-mi, are halucinatii si ziua? Sau asta se intampla doar cand se scoala din somn?
Spune`i sa nu raspunda cand aude ca o striga. Mai cunosc astfel de incidente si se zice ca nu e bine sa raspunzi ca te incearca ala rau.
Ce te faci daca are schizofrenie si baga cutitu in cineva pe strada? Ce-o sa zica popa : pai stai sa vezi ca era posedata
Daca are o problema, trebuie sa mearga sa si-o rezolve la o autoritate competenta si acreditata, cum ar fi un medic. Eu, ne fiind medic nu am de unde sa stiu ce are (mai ales ca nici nu am vazut-o vreodata) asa ca o trimit cu incredere la medicul specialist. Daca e nebuna, e nebuna si imi pare rau (dar asta nu este un diagnostic pe care sa-l pun eu sau tu).
Iar popa, oricum e de decor in ecuatia asta...
De regula, nebunii au o parere foarte buna despre persoana lor, si se considera sanatosi tun. In momentul in care nu realizezi ca ai o problema, e primul semn al dereglarii creierului.
Ideea este in felul urmator, daca are halucinatii auditive (care sunt si cele mai grave) ziua, atunci e clar o psihoza si vizita la psihiatru nu trebuie amanata. Cu cat psihozele sunt depistate mai din pripa cu atat sansa sa dea in schizofrenie scade semnificativ... La cei care au un prim episod de psihoză un rezultat bun pe termen lung apare în 42% din cazuri, unul intermediar în 35% din cazuri, iar unul slab în 27% din cazuri.
E bine ca le stii tu pe toate cel mai bine e sa nu ne certam dintr-o discutie ca nu este frumos dar eu am avut la fel halucinatii sau cum le numesti tu si uite ca n-a fost de psihiatru stii ce mi-a spus psihiatrul mie ca nu sunt sanatoasa dupa ce mi-a pus cateva intrebari daca eram nebuna nu stiam sa citesc nu retineam vorbeam singura pe strada da as sunt unii doctori se uita doar la bani.Si in al doilea rand nu pot sa am numesc o credincioasa adevarata in sensul ca nu merg mereu la biserica ca sa zici ca de aoclo am scos ideea cu preotul cred in Dumnezeu in sufletul meu si in al treilea sand fiecare face cum doreste eu doar i-am dat un sfat atat ca stiu ca am patit-o si era smai pierd viata de la un vis sau o halucinatie cum e numita.Asa ca nu e bine sa ne certam
Cine te-a mintit ca un nebun nu stie sa citeasca sau nu poate sa retina... Asta denota dementa, nu psihoza...
''Tulburarile de perceptie
Falsele perceptii reprezinta un aspect clinic comun in schizofrenie. In cazul absentei excitantului extern acestea se numesc halucinatii si pot fi proiectate la nivelul oricarui analizator. Cele mai frecvente sunt halucinatiile auditive, sub forma vocilor amenintatoare, adesea cu un continut obscen, acuzator sau insultator, foarte rar cu un continut placut. Pacientii relateaza frecvent cum doua sau mai multe voci discuta intre ele despre bolnav sau o voce ii comenteaza actiunile pacientului. ''
http://www.sanatateatv.ro/......ihiatrice/
http://www.romedic.ro/schizofrenia/semne-si-simptome
Fara suparare, dar ai o problema majora daca nu accepti faptul ca halucinatiile nu sunt ceva normal. Ele n-au disparut din cauza ca te-a ajutat popa ci au disparut din cauza ca episodul de psihoza s-a remis spontan (dar va reaparea). Cu cat accepti mai greu adevarul (chiar tu ai zis ca psihiatrul a constatat ca ai probleme) cu atat risti mai mult sa pierzi calea de intoarcere... Nu uita ca odata ce dai in schizofrenie sansele sa te recuperezi total sunt minime.
Nicoleta, eu vreau sa te ajut nu sa te jignesc... Este foarte important sa constientizezi (ceea ce vad ca ai facut deja) ca iti poti pierde viata in urma unui astfel de episod. Si nu numai viata ta, dar ii poti rani si pe cei din jur, cei dragi tie. Si nu inseamna ca esti nebuna, inseamna ca ai o problema care trebuie tratata. E ca si cum ai avea o problema de stomac sau de ficat, care pot ameninta si ele viata la fel de bine.
Repet, nu sunt medic, dar te trimit la unul (si te asigur ca medicul nu vrea decat sa te ajute)
@Mada_Mays_1994
Uite un articol interesant despre psihoza, pe care trebuie sa-l citesti neaparat :
''Semne și simptome
Un episod psihotic poate fi în mod semnificativ afectat de către starea sufletească. De exemplu, oamenii care trăiesc un episod psihotic în contextul unei depresii pot încerca manii persecutorii sau de auto-învinovățire sau halucinații, în timp ce oamenii care trăiesc un episod psihotic în contextul unei manii își pot forma grandomanii sau pot avea EXPERIENTE DE SEMNIFICATIE ADANCA RELIGIOASA''
Halucinații
Halucinațiile sunt definite ca percepții senzoriale în absența unor stimuli externi. Se diferă de iluzii, sau distorsiuni perceptuale, care sunt percepții eronate ale stimulilor externi. Halucinațiile pot avea loc în oricare dintre cele 5 simțuri și pot lua aproape orice formă, de la senzații simple (cum ar fi lumini, culori, gusturi, mirosuri) la experiențe mai însemnate cum ar fi vederea și interacțiunea cu animale și oameni, auzirea unor voci și senzații tactile complexe.
Iluzii și paranoia
Psihoza poate implica credințe iluzorii sau paranoide. Karl Jaspers a clasificat iluziile psihotice în tipuri primare și secundare. Iluziile primare sunt definite ca apărând pe neașteptate și nefiind comprehensibile în termeni de procese mentale normale, pe când iluziile secundare pot fi înțelese ca fiind influențate de către fondul persoanei sau al situației curente (ex. discriminare etnică or sexuală, credințe religioase, credințe superstițioase).
Tulburări de gândire
Tulburările de gândire formale descriu un deranjament general al gândurilor conștiente și sunt clasificate în funcție de efectele pe care le au asupra vorbirii și a scrisului. Persoanele afectate pot arăta presiune în dialog (vorbire neîncetată și rapidă), zbor sau deraiere a ideilor (terminarea subiectului la jumătatea lui sau inadecvat), blocare a gândirii sau pot construi uneori rime sau calambururi.
Anosognozie
O caracteristică importantă și enigmatică a psihozei este anosognozia (lipsa de insight). Chiar și în cazul unei psihoze acute, suferinzii pot fi complet inconștienți că halucinațiile lor vivide și iluziile lor imposibile sunt de fapt nereale. Totuși, acest lucru nu este absolut; acest simptom poate varia în funcție de indivizi și în funcție de durata episodului psihotic.
sursa : http://ro.wikipedia.org/wiki/Psihoz%C4%83
Puteti sa va rugati impreuna tu si sora ta pentru acesta problem fara preoti s.a.m.d, Creatorul sorei tale are purerea sa vindece orice!