Primul ciclu a fost de 27 de zile, al doilea ciclu de 35 de zile, iar cel actual neterminat dureaza de doar 21 de zile si nu poatefi folosit din acest motiv. Insa cele 2 cicluri anterioare fiindca au fost atat de diferite ca lungime devine evidenta constatarea ca este vorba de un ciclu NEREGULAT. Metoda de determinare a ovulatiei si stabilirea momentului de incepere a urmatoarei menstruatii se poate folosi, aplica NUMAI/DOAR in cazul in care ciclul menstrual este REGULAT adica in cazul in care pe o perioada de minim 6 luni fiecare ciclu menstrual are un numar de zile care ramane constant acelasi. In concluzie in cazul ciclului tau NU SE POATE folosi nici un fel de calendar sau predictie deoarece acest tip de ciclu nu se preteaza la asa ceva. Deocamdata este absolut inutil orice calcul din cauza perioadei mari de timp de pana la momentul vacantei la mare. Insa in cazul in care se prefigureaza posibilitatea ca menstruatia sa se produca in perioada aflata in discutie, ai putea folosi cu real succes inelul contraceptiv intravaginal care nu permite sa se produca menstruatia atata timp cat respectivul inel este mentinut in vagin. Perioada normala de folosire a inelului este de 21 de zile insa in cazul in care se introduce in ultima zi un inel nou, menstruatia se va amana cu alte 21 de zile deci poti controla absolut sigur o perioada de minim 42 de zile. Deci DA, se poate realiza ceea ce pentru multi pare imposibil. Multa sanatate.
Bună!
"calendarul spune..."
Care calendar? Ai vreo aplicaţie pe telefon ( probabil )...
NU vă mai luaţi după tot felul de "aplicaţii" deoarece NU sunt corecte :(
SINGURUL calcul CORECT este cel explicat la linkul :
http://www.mamicamea.ro/......eptie.html
Dacă îţi cunoşti datele ciclului pe ultimele 6 luni ( cel puţin ) poţi să-ţi calculezi : când are loc ovulaţia, perioada cu fertilitate „ridicată" şi data următoarei menstruaţii – folosind „metoda calendarului"!
Un ciclu menstrual este perioada care ÎNCEPE cu PRIMA zi de ciclu ( inclusiv acele zile de menstruaţie ) şi PÂNĂ în prima zi de menstruaţie din ciclul următor - dar fără acea zi, deoarece ea intră la calculul lunii următoare.
Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile ).
Cea mai fertilă zi este în ziua ovulaţiei, iar perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( şi cu risc MAXIM de sarcină ) ESTE cu 5 zile înainte de ovulaţie şi până după ovulaţie cu 2 zile ( după ).
În primul rând, e foarte IMPORTANT să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste ( când este cazul ).
Nu se ştie când ai nevoie de el...
Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.
Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.
Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.
Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp.
Folosind „metoda calendarului" ( prezentată cu exemple pe site-ul SURSĂ http://www.mamicamea.ro/......eptie.html ), POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei şi perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută!
Toate cele bune!
Vezi alte detalii în răspunsul pe care l-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......de-sigura/
Pai uita-te si tu ce ai scris
Mi a venit, mi a venit... cine? si unde e cratima aia?
Am inteles, "ti a venit" ciclul. Pana la urma ai scris-o
Daca e neregulat e aiurea sa faci planuri pe o perioada lunga. Asteapta pana prin iunie, iulie si vezi atunci cum stai, pe ce data aproximezi ca o "sa ti vina". Si da, sunt metode sa il opresti, dar inseamna sa-ti agresezi organismul. Cea mai cunoscuta metoda e folosirea vitaminei K. Totusi, e mai bine sa vorbesti cu medicul tau despre asta, sau macar cu o farmacista.