| princesss788 a întrebat:

Buna stie cineva cat dureaza ciclul menstrual dupa nasterea normala? am nascut acum 5 saptamani si de 8 zile am ciclul as dori sa stiu cat dureaza astept raspunsuri.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Pe mine m a tinut ca de obicei

| sorin_6068 a răspuns:

Abia ai nascut; hormonii sunt dati peste cap, corpul deformat iar organismul tau trece printr-o serie de modificari. Deloc usor. Dupa venirea pe
lume a bebelusului organismul tau incepe sa secrete din nou hormoni de genul estrogenilor si progesteronilor; incetul cu incetul insa ciclul menstrual se reface iar tu iti vei reintra in ritm. Acest lucru se intampla, in general, intr-un interval de una - doua luni la femeile care nu alapteaza si de una - trei luni la cele care alapteaza. Reluarea ciclului menstrual si aparitia primei menstruatii au loc:
- la aproximativ o luna dupa intreruperea alaptarii, insa uneori chiar
in cursul alaptarii;
- la aproximativ 4 - 6 saptamani de la nastere, daca copilul nu a fost alaptat. Exista cateva etape de revenire a menstruatiei. Prima consta in scurgerile maronii care au loc imediat dupa nastere; acestea se numesc lohii si pot dura chiar si o luna de zile. Intre timp, cam la a 12-a zi de la nastere, apar scurgerile mai abundente numite si "mica menstruatie", si care sunt absolut normale. Ceva mai tarziu, de regula cam la 6-8 saptamani de la nastere, apare prima adevarata menstruatie care poate tine pana cand hormonii din corp incep sa revina la valori normale