Bună!
Cu se că încep:
- Muzica: stai întins/-ă pe spate, închide eventual ochii şi ascultă melodiile tale preferate, artiştii tăi preferaţi...
- Ceaiuri: o formă bine cunoscută in Asia pentru a te relaxa, ai putea să te duci la un magazin naturist şi să cumperi
- Meditaţia: asta doar dacă ai răbdare
- Vorbitul: vorbeşte pozitiv despre tine însuţi cu tine însuţi
- Film: ai putea să te uiţi la o romanţă reuşită sau la un film de acţiune (pe mine filmele de acţiune mă calmează)
- Baie: o baie caldă funcţionează întotdeauna
Mai există şi alte metode cum ar fi sportul, plimbările sau mâncatul cu cei dragi, dar astea nu sunt universale, depinde de personalitate aici. Scuze pentru detaliile mediocre, dar cred că nu ai nevoie să ştii mai multe despre fiecare metodă, dar dacă vrei, Google is zour friend. Sper că ţi-am fost de ajutor.
Baftă!
Asculta asta: http://www.youtube.com/watch?v=MsDugITBANI&feature=related sau asta: http://nyan.cat/ sau sunet de ploaie.
- Baie călduţă în cada de baie timp de 10-15 minute. Oferă un efect binefăcător de relaxare musculară necesar pentru a învinge tensiunea generată de stres. In acelaşi timp, baia tonifică sistemul nervos, oferind echilibrul necesar pentru a înfrunta situaţiile stresante. Pentru a mări efectul pe care îl are apa, se pot adăuga săruri de baie sau mai degrabă circa 5-10 picături de esenţă de lavandă sau de rozmarin.
- Sauna: Durata sa nu trebuie să depăşească 45-60 de minute. Are un efect depurativ asupra organismului, făcând să crească eliminarea substanţelor de dezasimilaţie prin piele. Sângele se curăţă de impurităţi şi toate organele funcţionează mai bine. Căldura îţi măreşte ritmul inimii, dilatează vasele de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia. Datorita temperaturilor mari, persoana începe sa transpire si astfel sa elimine toxinele din corp (aşa cum se întâmplă intr-o şedinţă de exerciţii cardiovasculare). Sauna poate, de asemenea, să aibă o interesantă acţiune tonifiantă care dă capacitate organismului să depăşească stresul, dacă în timpul şedinţei se face un duş rece din 15 în 15 minute. Schimburile de temperatură caldă şi rece stimulează sistemul de apărare şi tonifică sistemul nervos. Iată şi câteva sfaturi pentru cei care intenţionează să meargă pentru prima oară a saună: trebuie să ne obişnuim organismul treptat cu căldura, să nu mergem cu burta plina la sauna, să intram in sauna fără machiaj si fără bijuterii, să avem 2 prosoape cu noi, pe unul stăm, cu celalalt ne acoperim, uleiul de sauna stropit pe pietrele încinse măreşte efectul antistres, să ne interesam din timp daca la sauna unde mergem se poarta costum de baie sau pielea goala.
- Talazoterapia: este folosită cu succes in medicina. Îngrijirile acordate in sanatorii specializate constând in bai calde, bai cu microbule, sau cu jeturi, duşuri, aplicaţii de plante marine bogate in silicaţi, au un efect sedativ, diminuând inflamaţiile si ameliorând reumatismul. Tratamentul cu ajutorul băilor făcute în apa de mare, numit talazoterapie, creşte pofta de mâncare, stimulează metabolismul şi îmbunătăţeşte funcţionarea glandelor cu secreţie internă. Concediile la mare cu un program de băi şi exerciţii fizice constituie o formă foarte bună de a depăşi stresul.
Tag-uri: sauna, talazoterapia, hidratare
alealexutza3434 întreabă: