| ElenaaaAdina a întrebat:

Bună, știți ceva de vreun virus care circula în aer perioada asta? A început cu sora iubitului meu, cred ca de la grădiniță, apoi soacra mea și în seara asta iubitul meu, fiecare în câte o seara. Se manifesta ca o alergie ceva, stări de firg și voma. Știți ce este? Sau cum ne putem apară? Eu și socru suntem singurii care n-au avut stările astea si nici nu prea am vrea

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| andreidmbm a răspuns:

Virusi circula non-stop, doar ca unii dintre ei sunt mai contagiosi decat ceilalti. Unii sunt inofensivi, pe cand altii sunt mai periculosi. Dar ei se afla in permanenta in aer.

Dupa indicatiile primite, cel mai probabil sa fie vorba de gastroenterita, problema e ca virusii sunt imuni la antibiotic, asa ca simptomele vor trece de la sine. Oricum, pentru o identificare corecta, se cere un consult medical neaparat.

4 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Da stim vecini care circula seara pe racoare laughing auzi la tine virusi care circula, e bun si asa rau.
Se manifesta ca o alergie ceva.Pfff alergie la ce? N-are a facer starea voastra cu virusuri, cine stie ce ati consumat, ce produse.Cum te poti apara? Sa mincati produse bune nu stricate si in rest stiu si eu ce beti.
Nu pot avea toti alergie la ceva, deci nu-i nici o alergie nimic.Du-te la medic, dar la unu care se pricepe si vezi ce spune, de la ce is starile de voma, dar de la virusuri sigur nu-i si nici alergici nu aveti cum sa fiti toti

| Brizbriz a răspuns:

Covid si gripa?

| LittlePoppy a răspuns:

Virusii circula in orice perioada.
Cred ca persoanele enumerate au alergie la polen. Pomii sunt infloriti. Sa mearga la medic.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, este, se cheama COVID19 - varianta omicron!
Este extrem de contagios, dar mult mai usor de vindecat, fiind cam ca o simpla gripa.
Odihna, hidratare, paracetamol si trece in 2-3 zile.
Insanatosire grabnica!