Atacul de panica... Eu una am facut 2. si Se manifesta prin palpitatii si intepaturi la inima foarte dese. Si nu sti ca l`ai facut decat daca mergi la un control un ecaghe, Stiu ca se face inainte de preifarct si nu sti k l`ai facut. Pentru ca eu nu am stiut ca am facut 2 decat atunci cand am fost la doctor pentru ca ma supara inima tare.
Aaa si uitasem. il faci de la un soc puternic. de exemplu ceva ce te afecteaza pierderea unui membru al familiei sau ceva de genu
Simptomele atacului de panica ar trebui sa fie o teama sau o indispozitie puternica care sa dureze in jur de 10 minute iar cel putin 4 din simptomele enumerate sa atinga punctul maxim:
- palpitatii, accelerarea ritmului cardiac,
- transpiratie,
- tremur ori spasme musculare,
- senzatie de "respiratie taiata" sau de inabusire,
- senzatie de strangulare,
- durere sau incomoditate toracica,
- rau sau durere abdominala,
- senzatie de ameteala, de instabilitate, ganduri ratacite sau impresia de disparitie,
- sentiment de irealitate sau ca te detasezi de tine insuti,
- teama ca iti vei pierde controlul si ca devii nebun,
- teama de a nu muri,
- senzatie de letargie si furnicaturi,
- frisoane sau bufeuri de caldura.
Iti trimit intreg articolul http://www.topexperti.ro/......panica_685 Daca ai nevoie de ajutor solicita ajutorul psihologului!
Multe persoane ajung la primul atac de panică la urgență, convinși fiind că au un atac cardiac. Și este bine că ajung acolo, pentru că înainte de a pune diagnosticul de atac de panică trebuie exclusă o posibilă cauză fizică a trăirilor intense.
Un atac de panică presupune cel puțin patru dintre următoarele trăiri, care nu au o cauză medicală:
palpitații
transpirație
tremurat
senzația de sufocare sau dificultăți de respirație
greață
derealizare (detașare de realitate) sau depersonalizare (detașare de sine)
amorțeală, furnicături
frisoane sau valuri de căldură
frica de moarte
frica de a nu înnebuni
Înainte de a căuta tratament psihoterapeutic sau psihiatric, este necesară excluderea unor cauze medicale. Cel mai frecvent corelate cu simptome similare sunt boli din zona cardiovasculară, endocrinologică, neurologica, hemtologică. Chiar și anumite medicamente sau întreruperea unor tratamente, precum și utilizarea unor substanțe stimulante, pot avea ca efecte secundare simptome similare atacurilor de panica.
Sursa: https://www.elenacucu.ro/post/atacul-de-panica