| andreywtza a întrebat:

Stiti vreun ceai pe baza de plante care ajuta la venirea ciclului, deoarece nu-l am regulat si nu mi-a mai venit de 2 luni. Am 19 ani si nu e vorba de sarcina.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

O dereglare atat de severa, la varsta ta, nu se trateaza cu ceaiuri, ci cu vizita rapida la inecolog (intervalul optim este dupa ce trec 10 zile de intarziere, fiecare zi pierduta ulterior este foarte importanta). O lipsa de o luna a menstruatiei poate fi acceptata la 14 ani, in primul an de la venirea menstrei, dar absolut niciodata dupa 16 ani. daca esti diagnosticata acum si primesti tratament corect, poti duce o viata normala si vei putea sa-ti incepi viata sexuala la omentul potrivit, sa iti planifici familia si sa ai copii. In cazul in care ai dereglari atat de mari, nu iti poti incepe viata sexuala si risti ca in viitor sa nu poti lua contraceptive si/sau sa nu poti ramane insarcinata sau duce o sarcina la termen. Nu te joci cu lucrurile astea, o neglijenta acum poate duce la dezastre in viitor.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii : când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost întârzieri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, dacă ţi-ai început recent viaţa sexuală, dacă ai făcut sex neprotejat, dacă/când/cum ai făcut test de sarcină, etc.

Oricum, având în vedere că ai 19 anişori - deci, NU eşti în primul an de ciclu menstrual - NU sunt normale astfel de întârzieri!

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...
O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - dacă au mai fost astfel de întârzieri şi în trecut - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană/pelvină ( sau una transvaginală ) pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.


De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059

http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html

http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562


Ori ceai sau tinctură/extract din/de mlădiţe de zmeur - vezi detalii la linkul :
http://magazin.remediu.ro/ceai-zmeur-frunze-50-gr-dacia-plant-683.html

http://www.naturaplant.ro/produse/591/Extract_din_mladite_de_Zmeur

http://www.sanatate-si-frumusete.ro/....../index.php


Aceste ceaiuri NU exclud un control ginecologic!

La ginecolog poţi merge SINGURĂ - trebuie doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar/universitar ) + Cardul de Sănătate + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).


Toate cele bune!

| secretlove2014 a răspuns:

Mergi la ginecolog nu te juca cu astfel de lucruri, posibil sa ai si ovare polichistice, dar daca stai acasa nu o sa stii niciodata