Depinde in ce faza te afli. In primele 24 de ore sau in faza de varf, adica 48 de ore.
Oricum, un pahar de apa in care sa dizolvi doua lingurite de zahar s-ar putea sa te ajute.
Ia ibuprofen. Se gaseste in mai multe produse, de ex. Nurofen.
De asemenea, un masaj ti-ar prinde bine.
Si nu uita, fa in continuare putina miscare.
Dupa efort este bine sa luam vitamina B complex pentru ca ajuta la eliminarea acidului lactic din fibrele musculare. Nu trebui evitata miscarea, chiar daca este dureroasa pentru ca si aceasta ajuta la iesirea din impas. Un masaj cu un ulei revigorant, poate sa ajute, iar dupa aceea o baie calda. Daca durerea este foarte persistenta este necesar sa iei un antiinflamator sau Nurofen, care contribuie la ameliorarea durerilor.
Ia o vitamina C sau o aspirina...
de asemenea poti incerk si cu un dus fierbinte, insistat mult pe zonele afectate, dar asta numai imediat dupa ce ai facut efortul deci pana sa apara practic febra propiuzis...si un masaj e bine venit..si nu lasa sportul...lucrand mereu nu vei mai face febra
Durerea apare din cauza acidului lactic care se afla printre fibrele tale musculare. Ca sa scapi de el trebuie sa faci din nou miscare ca acesta sa fie absorbit mai rapid. Incalzirea de asemenea ajuta, deci o baie fierbinte te va ajuta. De asemenea lapte/apa minerala si o aspirina sunt de folos.
O baie fierbinte cu sare grunjoasa(daca ai febra la picioare) apoi stat linistita in patura, la caldurica.
Dupa ce faci sport este recomandat sa faci un dus, respectiv o baie fierbinte, stiu de cand faceam eu cantonamente. Daca ai deja febra...la treaba cu tine
Gresit. acidul lactic ajuta nu provoaca. F M apare ca urmare a unei suprasolicitari musculare. Datorita suprasolicitarii fibrelor musculare, unele se rup provocand durere[ FM]. Rmedii-un analgezic, masaj, obaie fierbinte, odihna, rehidratare. Sfat.-nu face pauze mari intre sedintele de sport, fa o incalzire buna a muscilor inainte de ai suprasolicita.
Eu fac aerobic de5ani.cind s-a intimplat sa fac febra musculara, am luat doua aspirine cu un pahar de bere. e cel mai bun remediu si am facut in continuare miscare. fara pauze intre zilele de antrenament.asa m-a invatat instructorul de la sala si a avut efect de fiecare data.incercati.
lorry_3345 întreabă: