| RainDrop1234 a întrebat:

Stiu ca a intreba pe TPU nu compenseaza cu a vedea un doctor, dar as vrea sa cer o parere ca sa stiu la ce sa ma astept. Problema mea este ca de obicei ma simt foarte ametita si slabita cand sunt pe stop. Ideea e ca de data aceasta fluxul pare un pic mai abundent decat de obicei (probabil pentru altcineva ar fi total normal, pentru mine e un pic mai mult) si ma simt extrem de ametita, mi-e greata, obosesc cand stau cateva minute in picioare, am mainile si picioarele foarte reci, tremur incontinuu si simt ca nu pot sa respir deloc bine. Ciudat e ca din punct de vedere al durerilor, sunt mai ok decat de obicei, dar degeaba daca efectiv am nevoie sa stau jos dupa 3 minute de mers. Credeti ca e nevoie sa ma ingrijorez sau sa merg la doctor sau pur si simplu organismul meu are o perioada mai proasta? Credeti ca ar putea fi anemie?
Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O sângerare mai abundentă poate provoca o anemie, dar aceasta este temporară, și compensată automat în câteva zile. Organismul face efortul să elimine un țesut mort și soluția este sângerarea.
Pentru aceasta se generează acolo cu hormoni, o rană locală, ca și cum ai suferi o operație. Mai întâi, este provocarea rănii, un efort. Țesutul rănit doare. Apoi efortul de reparare. La funcționarea obișnuită a corpului, care și ea necesită efort, dar cu care ești obișnuită, se adaugă această problemă. Efortul în plus generează aceste probleme. Organismul nu are aceeași formă fizică zilnic, are și el o ciclicitate. inafară de cea zilnică, și solicitări speciale legate de anotimp. Se pare că și fazele lunii, nu influențează numai oceanele producând maree mai mari sau mai mici ci și fiziologia umană. Toate acestea, cuplate cu perioada menstruației pot face să resimți mai puternic, mai dureros starea în care te afli. La extrem, medicul poate să îți dea un tratament de susținere.

| Mmn a răspuns:

Poti sa iei magneziu cu cateva zile inainte sa iti vina. Probabil ca ai anemie si pentru ca este abundent te face sa te simti slabita.