"| linuț: Buna. Sunt baiat, am 23 de ani. si am probleme de timiditate"
incepe prin a-ți schimba măcar numele de user: "linuț" nu inspiră incredere, nu e deloc masculin!
Citește și învață să trăiești așa cum îți place, nu cum le place. Timiditatea e o calitate, să știi. Decât sa scoți 50 de Inepții intr-o propoziție, mai bine Asculți, simți și trăiești (vei observa, dar ascultând foarte atent și vizualizând cu si mai mare atenție că lumea nu e chiar așa perfectă). Atunci când vei observa că oamenii greșesc (și o, Doamne, ce greșeli grosolane), când au anumite defecte - nu îi vei mai portretiza ca "autoritate".
Cât timp ii vei vedea pe oamenii din jurul tău mai buni decât tine sau oricine altcineva, vei rămâne timid.
E OK SĂ GREȘEȘTI ȘI SA FII IMPERFECT!
Frate, esti leit eu cand eram de varsta ta, eram foarte atent la tot, la tot ce zice lumea despre mine, eram atent sa nu zica nimeni nimic ceva rau despre mine, ca daca zicea eu ma inchideam in mine si ma blocam psihic. Acum am inteles ca totul e de la egoul meu, de la mandria pe care o aveam atunci, de la lispa iubirii autentice si cel mai important de la necunoasterea de sine, nu stiam cine sunt, nu stiam cum sunt, ci doar voiam sa par. Voiam sa fiu vazut de toti ala bun, ala care eu nu eram, aveam in minte fel de fel de modele pe care eu le imitam ca sa ma placa lumea, lumea ma placea dar eu muream in mine, pentru ca cu cat eram mai mult altcineva cu atat mai mult ma emotionam, cu atat mai mult intram in depresie, iar alcoolul era prietenul meu de suflet. Bun, acum sa incercam sa trecem la solutii. Solutia la mine a fost Dumnezeu, am trecut printr-o perioada extraordinar de urata timp de vreo 5-6 ani, bine nu a fost constant, au fost multe nopti nedormite, multa suferinta, multa lupta cu mine insumi, dar cu mare incredere in Dumnezeu, chiar pana la moarte. Uneori simteam ca ma duc, dar venea Dumnezeu si ma mangaia si ma trezeam din acea stare si aveam o asa pace si o pofta de iubit de nu mai cunoscusem pana atunci acea stare. Bun, aici m-a luat un pic valul pentru ca fu prea intens sa nu o povestesc . Bun, ce iti trebuie tie. Iti trebuie sa fii autentic, sa te cunosti pe tine si sa fii asa cum esti tu. Sa nu te mai intereseze ce zice unul sau altul, sa nu te lasi dus asa de ganduri in depresie si in lenevire. Cum le zic la toti care au acea lenevire si confort de a nu face nimic si a sta pe telefon sau asi plimba mintea de colo colo prin diferite ganduri imaginative care dauneaza. Incearca sa nu gandesti prea mult, incearca sa fii mai concentrat la ceea ce vrei sa faci si la ce trebuie sa faci, la ce e mai bun pentru sufletul tau, pentru ati mari dragostea, incearca sa ajuti oamenii, si ai sa vezi ce bine te vei simti cand ajuti. Fii prezent, concentreaza-te pe ce e acum nu ce a fost sau ce va fi, traieste prezentul. Fa mult sport, alearga, plimba-te in natura, admira natura, creeatia divina, bucura-te de ea, si nu iti mai lasa mintea sa se duca unde vrea ea ci incearca sa fii prezent. Citeste mult, dar citeste sa iti dezvolti concentrarea, tine post si roaga-te mult ca asta ajuta foarte mult si ai incredere in Dumnezeu, El te va invata, accepta ceea ce vine si traieste prezentul. Nu incerca sa fii altcineva decat esti. Nu mai pune la suflet toate gandurile si toate vorbele ce vin spre tine, deconecteaza-te de la probleme si simte bucuria si viata pe care ne-a lasat-o Dumnezeu. Nu stiu cat de mult te va ajuta ceea ce am zis eu, ca daca stau si ma gandesc atunci cand eram si eu ca tine, nu credeam in astea, pentru ca eram abatut, nu aveam nicio tragere de inima, ma lasam asa pierdut, fara viata si suspinam ca viata e asa urata. Dar sper ca poate o sa iei o decizie si o sa ai vointa si un pic de indarjire ca sa faci pasul asta. Incepe usor, ai rabdare cu tine, cu pasi mici dar sigur, chiar daca mai pici...ia-o usor, schimba-ti perspectiva vietii. Cu Dumnezeu inainte frate!
Https://youtu.be/XYEFPar4D6E
sau dacă nu știi engleză
https://pdfcoffee.com/robert-glover-gata-cu-baiatul-bun-pdf-free.html
Vlalslsl întreabă: