anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună.
Sunt fată am, fac 16 ani imediat (1, 65 înălțime aproximativ si cam 48-49 kg) dar cred că am pubertate întârziată.
Mă simt inferioară față de fetele de vârsta mea, eu nu am sanii deloc dezvoltati in timp ce ele au sani foarte mari.
Am menstruatie de la 12 ani și nici acum nu vine regulat.
Si din 2 in2 luni îmi vine uneori.
Si nu am nici un alt semn al pubertatii.
Nu am avut niciodata coșuri.
Pe corp am doar un puf.
Și nu cred ca o mostenesc pe mama fiindca ea era altfel la vârsta mea.
Înainte sa merg la doctor m-am gândit sa va cer si părerea voastra.
Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
33 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu esti inferioara daca nu ai sani, schimba-ti gandirea asta ridicola

| SEMIHA a răspuns:

Bună! Depinde de organism, unele fete se dezvoltă mai ușor, altele mai greu.

Nu te grăbii cu asta. Bucura-te de asta acum. Spui ca ai doar un puf pe corp, crede-mă că o să ai timp să te stresezi cu epilatul toată viața.

Nu ai de ce să te simți inferioară fiindcă ele sunt mai dezvoltate ca tine. Fiecare are ritmul său. Tu nu poti schimba asta.

În privința menstruatiei neregulate, poți să mergi la medic pentru tratament corespunzător, în rest, sunt chestii normale, nu ai de ce să te îngrijorezi sau să te simți inferioară altora.

| Violleta2022 a răspuns:

Faptul ca nu ai sanii dezvoltati nu te face inferioara, doar ca genetic ai alta constitutie si imbatranesti mai incet, decat colegele tale care s-au dezvoltat timpuriu si par mult mai mature, desii esti inca foarte micuta, la 15 ani.
Cat priveste ciclul tau, este de "tip neregulat" si nu se va regula niciodata, fiind la fel de normal ca cel regulat.
Evident ca o mostenesti genetic pe mama ta, in totalitate.

| Eiwhwbsbd a răspuns (pentru Violleta2022):

Mama avea la vârsta mea sânii mari
Și menstruatie regulata

| Violleta2022 a răspuns (pentru Eiwhwbsbd):

Cred ca nu-si mai aduce aminte mama ta.
Si acum tot ciclul regulat il are, sau si-l regleaza cu anticonceptionale?
Dar daca te chinuie problema asta, mergi la ginecolog si dupa controlul de rigoare, it va spune medicul ce-i de facut.

| Endoryus a răspuns:

Mentalitatea ta te face inferioara altora, nu corpul tau.

| Paul754880338 a răspuns:

Bucura-te de tinerete, fata! Nu te mai ingrijora! Nimeni nu eticheteaza sau clasifica o fata dupa marimea sanilor, parul pubian sau de pe corp si nici dupa cat de regulat ii vine ciclul menstrual. Sunt multe alte calitati pe care ar trebui sa le descoperi la tine insuti si sa le cultivi. Cel mai des, nu uita sa zambesti!

| GirlOnline81 a răspuns:

Scumpo, eu am 1.69 (toata) la 38 de ani. Nici cu sani cat pepenii nu ma pot lauda, dar asta nu inseamna ca sunt inferioara cuiva.
Nimeni n-o sa te considere asa decat daca tu ii permiti. Pricepi ce zic? happy.

| Endoryus a răspuns (pentru GirlOnline81):

Si cate kg?batting eyelashes

| GirlOnline81 a răspuns (pentru Endoryus):

55 kg.

| Eiwhwbsbd a răspuns (pentru GirlOnline81):

Păi din câte spui tu ai ceva
Eu mă multumesc și cu ei mai mici
Dar acum eu nu am absolut DELOC
Adică știi ce inseamna deloc? Nu sunt crescuți nici un mm
E plat

| Endoryus a răspuns (pentru GirlOnline81):

Interesant. Nu ma asteptam la un raspuns, mai degraba la un misto gen " nu intrebi asa ceva o lady" si alte chestii care le spun altele pe aici. E revigorant sa vad ceva nou.

| GirlOnline81 a răspuns (pentru Eiwhwbsbd):

Consulta un doctor daca asta te va linisti happy.

| GirlOnline81 a răspuns (pentru Endoryus):

happy
Multumesc... cred.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bine gândit.Parerea unor necunoscuți, majoritatea copii sigur face mai mult decât cea a unui doctor.
Si ce dacă ai o menstruație neregulată? E naspa ca nu poți anticipa când urmează sa o ai, dar in rest nu prea te incomodează.Si eu o am neregulată. Poti s-o ai asa toată viața, nu e o vârsta anume de la care brusc se reglează.
Deci ai 15 ani..la vârsta ta aveam cam 1, 62 tot atâtea kilograme ca tine si cupa A.Acum am câțiva cm si câteva kg in plus fata de atunci.Nu toți se dezvolta in același timp.
Fa-ți probleme legate de mărimea sânilor pe la 18, 19.Pana atunci mai ai șanse.Stiu ce zic laughing

| zuppyby a răspuns:

Si ce daca nu ai sani, nu mai gandi asa...si faza cu cosurile ..nu toate fetele au cosuri, daca ti-a venit menstruatia pana la vasta asta insemna ca nu ai nimic rau ( eu am 16 ani si am si acum dereglari)

| Eiwhwbsbd a răspuns (pentru zuppyby):

Dar mai exista vreo sansă să îmi creasca?

| Rd79 a răspuns:

Poti explica ce inseamna ca nu ai sanii deloc dezvoltati?
Sunt plati ca la un baiat? Cat o pruna? Cat un mar? Cat o portocala?

| Eiwhwbsbd a răspuns (pentru Rd79):

Cât o boabă se fasole!?!? Complet plat

| Rd79 a răspuns (pentru Eiwhwbsbd):

Am o prietena care acum are 39 ani. Cand era mica (pana pe la 19 ani) nici nu purta sutien la plaja big grin Acum e insarcinata a doua oara, si are sani cat de cat OK (nu mari, dar nu cat o boaba de fasole) big grin

Plus ca gandeste pozitiv: Sunt si baieti carora le plac sanii mici.

''Sunt și băieți carora le plac sânii mici''
Dar inexistenti?
Mici inseamna cupa A sau B...

Nu stiu, acum parca nu imi vine sa cred totusi ca nu ai deloc. Adica, de exemplu la plaja faci topless?
Oricum, esti cam slaba, la 1.65 ar trebui sa ai macar vreo 52 kg. Sanii sunt facuti din multa grasime. Daca mai pui cateva KG o sa ai sanii mai mari happy

Sunt slaba dar nu foarte
Am prietene mai slabe si mici decât mine care sunt extrem de dezvoltate
Dar totusi
Care ar fi sansele ca mie sa imi mai creasca ceva având în vedere că nici nu mai sunt in pubertate?

Din cate stiu eu, nu prea mai cresc sanii (mult) dupa 15 ani. Dar daca o sa ramai gravida in viitor o sa creasca in mod sigur.

Daca folosesc de exemplu progesteron(crema)
Imi cresc măcar puțin?

Posibil sa iti creasca, dar mai bine te consulti cu un doctor intai, nu?
Oricum, ziceai in alte mesaje ca ai prieteni, te plac baietii si ai si iubit. Atunci de ce vrei sa te schimbi daca ei te plac asa cum esti?

Păi eu nu sunt mulțumită de partea aceasta a corpului meu

Toti avem ceva ce nu ne place. Important e sa le placa altora de noi, nu? happy

| minrest a răspuns:

Ce vrei sa faci cu sanii, cu menstruatia si cu parul corporal? Bune la matematica, la fizica, la ceva? Astea o sa iti trebuiasca peste vreo zece ani; o sa fie acolo, nu iti fa griji.

Da, dar mereu mi-am dorit să am.