| CheckInTheMirror a întrebat:

Sunt fata si am 13 ani.Am varicela de o zi, si tot ieri am observat ca au inceput sa mi-se umfle ganglionii, nu sunt foarte mari, cam mici dar s-au umflat doar la urechea stanga, la cealalta ureche sunt normali. Nu am motive sa ma speri nu? E ceva normal? Va rog vreau un raspuns urgent!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| EmiiLoveYou a răspuns:

Buna si eu am avut si tot asa mi sa intramplat. Ganglionii se umfla si vor ramane asa cam 3 sampatamni adica si dupa ce iti trece varicela.
Ai vazut ca la inceput bubitele contin un lichid albicios, nu le sparge! Eu asa am facut si mi-au ramas semne. In 2-3 zile o sa tie se faca rosii iar apoi maronii si o sa ai o coaja care tot asa nu trebuie luata.
Timite un parinte la medicul de familie si sa vada ce iti prescrie (s-ar putea sa te cheme si pe tine).
Mananca sanatos: supe, salate, pui fiert fara grasime.
Dati pe bubite cu Baneocin Pudra si nu faci baie in nici un caz!
O sa iti apra si pe fata. Trebuie sa uzi usor un prosop si sa te tamponezi fara sa atingi bubitele.
In 2 saptamani o sa se usuce bubitele si o sa-ti cada cojile.
In a -3a saptamana o sa fi din nou sanatoasa dar vei ramane cam 1 luna cu o sensibilitate la raceala.
Am uitat sa spun... lenjeria chiar daca nu et speli sa o schimbi in fiecare si si pijamalele la 2-3 zile. Sa nu iesi nici macar in usa sau cu capul pe geam.
Stai in pat cu cearceaful pe tine si odihnestete.

| CheckInTheMirror explică (pentru EmiiLoveYou):

Dar e normal sa ma si doara nu? Ma doare atunci cand imi intorc capul mult in partea dreapta si atunci cand apas pe umflatura.

3 răspunsuri:
| pufix29 a răspuns:

Buna! aceeasi problema am avut-o si eu, nu este un motiv sa te sperii e ceva normal kiss stai linistita o sa-ti dea inapoi dupa ce iti trece varicelahappy

| Ionut_Mada_1996 a răspuns:

Este ceva normal ....am avut si eu acum 2 luni si este normal... ti se va duce atunci cand varicela se vindeca happy