| AliNuTzA_9627 a întrebat:

Sunt foarte speriata! Am slabit 15 kg, toata lumea imi spune ca arat foarte bine, dar eu ma privesc in oglinda si ma vad grasa, nu imi place corpul meusad. Am 175cm si 62 kg.Sunt zile cand mananc 2-3 mere si zile gand am foame in continuu, oricat as manca nu ma satur.mananc mult si dupa aceea imi provoc vomit, si iar mananc si iar imi provoc vomit pana imi dispare senzatia de foame si pofta. Ce as putea sa fac pentru a evita acest dezechilibrusad. As vrea sa mananc normal, si sa imi obisnuiesc stomacul dar pe de alta parte imi este teama ca ma voi ingrasa din nou.sadNu am mai mancat prajeli de mult si acum
banuiesc ca or sa se depuna mai repede grasimilesad:Ce sfaturi imi dati? Multumesc anticipat!:*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| cami_5314 a răspuns:

Draga mea, si eu am 175 si in conditii normale am 63-64 kg si ma simt f bine. Cand eram mai tanara aveam ca tine 62 kg si eram ok. Acum daca scad la 61-62 kg toata lumea imi spune ca am slabit prea mult si nu imi sta bine. Cred ca daca esti tinara, si nu ai copii la 175, 62 kg este super bine. Daca ti se pare ca nu sunt repartizare bine kg, fa si tu putin sport. chiar daca o sa arate putin mai mult la kg, o sa arati foarte bine in oglinda. Nu-ti mai provoca varsaturi...asta se numeste anorexie. Sper sa fii bine. La 16 ani aveam 173 si 52 kg, si eram prea slaba, aveam ameteli, ma simnteam rau. M-am ingrasat prin sport, cu greu pana la 60 kg, apoi incet incet am ajuns la 62 kg. idealul dupa parerea mea. Crede-ma ca daca ai sa scazi sub 61 o sa incepi sa ai probleme de sanatate, am trecut prin asta.
Am variat in greutate de la 52kg la 173, pana la 86kg la 175(la sfarsitul a 9 luni de sarcina). Cel mai bine m-am simntit din toate punctele de vedere a fost la 62 kg.
Daca ai slabit mult in ultimul timp, ar fi bine sa faci putin sport, tocmai pentru faptul sa ai forme mai echilibrate, si sa arati mai bine. pentru asta trebuie sa nu te mai cantaresti sa sa te vezi in oglinda.
Nu vreau sa te sperii si nici sa te supar, dar vomitatul si infometarea nu sunt normale. Si fata asta crede ca e grasa http://www.youtube.com/watch?v=AXyMlD5vygE&feature=related
Mananca gradual mai mult, poti sa numeri caloriile ca sa nu mananci nici prea mult nici prea putin. Stiu ca suna drastic dar, e singura modalitate. Dupa sarcina a trebuit sa slabesc 20 kg, si asa am facut sport si numarat caloriile. Cand am fost intrebata cum am slabit de o fata mai plinuta, si am raspuns numarat caloriile am fost considerata nebuna si mi s-a raspuns ca nici chiar asa sa-ti numeri caloriile. Trebuie sa cunosti corpul si cum reactioneaza el, cat ii trebuie ca sa te mentii la o anumita greutate, apoi cat ii trebuie sa te ingrasi, cat ii trebuie sa slabesti. Valorile astea variaza de la persoana la persoana. De exempu eu in mod normal mancam 2300 calorii pe zi, apoi ca sa slabesc am scazut la 2000, si pentru ca nu slabeam am scazut la 1800. am slabit o perioada cu 1800 si apoi am acazut la 1600. De la 1600 cu putin sport, am inceput sa maresc la 1700 pe saptamana, apoi 1800 samd, pana cand am inceput iar sa mananc normal 2200-2300 cal. Daca tu mananci haotic cand 200 cal cand 3000 normal ca nu mai stie corpul tau cum sa reactioneze. Mi-am numarat caloriile tocmai ca sa nu cad in capcana asta, sa mananc prea putin, si sa se obisnuieasca metabolismul cu prea putin. Trebuie sa-ti respecti corpul ca sa te respecte si el pe tine. Incet incet, daca vezi ca daca maresti prea repede numarul de calorii, revin-o in momentul de echilibru, si mai stai acolo vreo 2 saptamani, apoi incearca sa cresti iar.
Mananca multe legume, sunt putine in calorii si foarte satioase. Exemplu de paranz: legume fierte la aburi, cu jumatate de piept de pui la gratar. Jumate de kg de legume verzi poate avea pana in 150 calorii http://calorii.oneden.com/Calorii-Legume/ cat o banana si tin de foame suficient de bine. Daca esti tentata sa mananci mai putin in o zi, asta e rau, e bine sa mentii constant numarul de calorii. Trebuie sa mananci si carbohidrati si proteine si grasimi. Toate au rolul lor in organism.
Multa sanatate!

16 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Du-te urgent la un psiholog. Ai o forma foarte grava de bulimie. Prin fiecare varsatura pierzi minerale si proteine esentiale si iti afectezi inima. Fiecare varsatura mai lasa o cicatrice pe inima ta, cicatrice iremediabila. Daca nu te opresti urgent, vei muri foarte repede. NU cred ca in acest stadiu, extrem de grav, te mai poti descurca singura. Ai nevoie de ajutor psihologic. Va dura ani buni pana lucrurile vor reveni cat de cat la normal, fiindca cicatricile din inima vor ramane definitiv.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Nu inteleg de ce iti faci atatea probleme, esti ok.

| Derye a răspuns:

NICIODATA SA NU MAI VOMITI INTENTIONAT.
http://www.sfatulmedicului.ro/......erfagie_10
CITESTE AICI!

SI NU MAI FII OBSEDATA DE SILUETA TA.

Ca sa iti obisnuiesti stomacul, mananca cantitatea necesara mereu. Adica de ex. cauta cate calorii iti trebuie tie zilnic, si mananca x kg care sa contina toate acele calorii. Chiar daca gasesti ca trebuie' sa mananci x grame grasime, mananca'le.
Exista grasimi bune si grasimi rele. Alea bune le poti manca linistita, ca nu te ingrasa.
Anyway, cauta aportul de calorii care iti trebuie zilnic, si mananc exact aportul ala. O sa ajungi la sileta ideala si sanatoasa in cateva luni.

DACA cumva nici atunci nu esti multumita, du'te la in psiholog, problema nu e de ordin fizic si psihic.

| Roby67 a răspuns:

Tu trebuie neaparat sa-ti faci un plan, cate calorii are nevoie corpul tau pe zi. Nu trebuie sa mergi la psiholog, dar trebuie sa te ajute cineva in calcularea caloriilor si in afara de asta ar fi bine daca ai face un sport care iti face placere si ai scapa de faza asta momentana.

| AliNuTzA_9627 explică:

Am mancat doar fructe si legume proaspete.Primele saptamani sunt grele. E greu sa te abtii:dCu timpul, cand vezi rezultatele te motiveaza si rezisti mai usor.Am 19 ani.si totusi, cum sa fac sa imi reglez organizmul, sa incep sa mananc normal fara sa ma ingras? Sa nu mai ma gandesc ca trebuie sa vomit dupa o bucatica de carne sau un ou? Ms

| AliNuTzA_9627 explică:

Multumesc din suflet.Imi sunteti mereu de ajutor. O sa incerc sa mananc caloriile necesare corpului meu, foarte folositoare sfaturile. D-zeu sa va rasplateasca!

| TheOriginalUser:) a răspuns:

Suntem mereu pe fuga - vrem totul repede, repede, repede. Slabitul nu face deloc exceptie de la norma, dimpotriva! Cat de repede vrei sa slabesti? O saptamana, doua saptamani. Desi nu sunt de acord cu dietele fulger, iata cateva sfaturi utile pentru acelea dintre noi care avem nevoie sa slabim repede.

In primul rand nu este sanatos pentru organism. O dieta fulger ne lasa mai slabite decat am inceput, mai fara vlaga si energie. O dieta fulger ne slabeste sistemul imunitar si ne face mai sensibile la inbolnaviri. Mai mult, cu astfel de diete in care slabesti 2 sau 3 kilograme intr-o saptamana, ai aproape garantat efectul de yoyo - cand nu mai urmaresti regimul alimentar impus de dieta, te ingrasi si risti sa iei mai mult in greutate decat ai slabit.

Ce poti face este sa scazi numarul de calorii pe care le consumi zilnic - undeva aproape de 1. 000 - 1. 200. Chiar daca nu mananci mult la o masa, ai grija sa imparti mancarea pe care o cunsumi intr-o zi in 5 sau 6 mese. In felul acesta, nu risti sa te mai scoli de la masa simtindu-te foarte grea si plina.

Bea multa apa. De la 5-6 pahare pe zi. Chiar daca nu iti este sete, consuma cat mai multe lichide. Fara, insa, ceaiuri indulcite, sucuri carbogazoase sau bauturi alcoolice. Multa, multa apa, lamaie si un pic de menta te vor racori si revigora. Un mic truc ar fi ca in fiecare dimineata sa bei un pahar de apa. A doua zi sa bei un pahar si jumatate. A treia zi doua. Si de aici inainte cate doua pahare de apa dimineata inainte de micul dejun.

Sport - o jumatate de ora de alergat o sa faca minuni pentru tine, pentru tonusul tau muscular, pentru nivelul energiei din acea zi. Daca inca simti o pofta nestavilita de foame, spala-te pe dinti. Gustul aromat al pastei iti va diminua senzatia de nemancare.

Inca o data, mare, mare grija! Dietele fulger - in care ajungem sa ne infometam mai mult decat sa mancam regulat si sanatos - nu sunt bune pentru sanatatea corpului nostru. Poate ca vei slabi intr-o saptamana in mod spectaculos, dar, urmatoarea saptamana poti pune spectaculos de repede greutatea pierduta inapoi.

XoxoxoxX sper ca te am ajutat

funditabatting eyelashes

| yoshiko a răspuns:

Nu esti deloc grasawinking. E o chestie psihologica. Te vezi grasa, tot daca nu estihappy. Eu zic sa ramai asa cum esti, mananca ce vrei, insa cu o limita. Nu mi-ai spus cati ani ai...insa presupun ca esti in crestere asa ca trebuie sa-i dai organismului toate proteinele de care are nevoie. Daca nu, poti sa ai probleme de sanatate cand o sa fii mai mare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la medic, e foarte periculos ce faci tu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spui ca esti speriata dar iti provoci voma...ar trebui sa fii pentru ca ceea ce ai tu este o tulburare grava de alimentatie. Cei care iti spun ca nu ai nevoie de psiholog se insala.Ai neaparat nevoie de un psiholog sa te faca sa intelegi si sa vezi ceea ce iti trebuie de fapt.In acelasi timp trebuie sa mergi la un nutritionist. El te va invata ce si cum sa mananci fara sa te ingasi.Si crede-ma ca poti manca sanatos si delicios, fara sa poftesti la cartofi prajiti si fast-food.Si eu m-am ingrasat 20 de kg atat cat alte femei se ingrasa in timpul unei sarcini.Singura diferenta : eu nu am fost insarcinata.Prin sport (aerobic si alergat) am slabit 9 kg in 6 luni.stiu ca nu este mult dar este suficient pentru moment.Mai am de dat jos 6 kg sa ajung la greutatea mea ideala si anume 60 de kg.Nutritionistul iti va stabili si greutatea ideala in functie de varsta, sex.
Ai mare grija de tine. Pupici

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa incepi sa nu mai mananci unt margarina pentru cas facute din plastic nuuu nu glumesc asa deci dimineata la micul dejun manci branza/cas cu rosii
la pranz supa de pui mama ta taie grasimea de la pui si face supa felul 2 o salata
cina o cana de lapte
nu mai manca prajeli

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La 175 cm si 52 de kg, eu zic ca esti ok:Xbig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai fata, esti bulimica! Vorbeste cu prietenii sau familia despre asta, nu as vrea sa te sperii dar e grav ceea ce ti se intampla! Mergi neaparat la un psiholog sau chiar la medicul de familie, multe fete si-au gasit sfarsitul in stilul asta...

| Tzukushi a răspuns:

Citeste despre cura mea de slabit

http://www.sfaturilemariei.com/......oi-folosi/

| SteauaROsie a răspuns:

Ce dracu maah fetelor sunteti de pe alta planeta
daca slabiti rezolvati ceva
il agatati pe al mai mare macho?
nop
fetele mai plinute sunt la moda zic eu
sa simti ca ai pe cineva puternic langa tine
nu slabaturi care le ia vantu

| EusicutineegalNOI a răspuns:

CUM AI REUSIT? zi-mi te rog dieta:X te rog tare tare:X Te ador daca mi-o zici...sunt disperata ca sa slabesccrying(