"ma comport ciudat in ultima vreme(adica, conform simptomelor bolii )"... Adica? Sunt 3 semne specifice care apar in diabet:
1. polifagie: ti se face foame frecvent, mananci des, si totusi scazi in greutate (asta e alt simptom)
2. polidipsie: ti-e sete tot timpul
3. poliurie: urinezi des; la sumarul de urina apare glucoza in urina
Semnele mentionate mai sus apar tardiv, si atunci e sigura instalarea bolii.
Daca nu prezinti nici unul din aceste simptome, o simpla glicemie (fie ea si normala) nu exclude diabetul. Cea mai relevant test pentru diagnostic mi se pare proba hiperglicemiei provocate. Alt test ar mai fi cel al hemoglobinei glicozilate (glicemia pe ultimele 3 luni), insa acesta se face mai mult pentru controlul glicemiei la persoanele care se stiu deja cu diabet; totusi poate fi un punct de reper in diagnosticare (insa la persoanele care deja prezinta unul sau mai multe simptome).
Deci nu trebuie sa-ti faci singura idei fara dovezi care sa le confirme.
Multa sanatate!
Bineinteles. Diabetul nu se diagnosticheaza asa din prima, daca apare o data o valoare a glicemiei mai mare decat normalul (trebuie luata macar de 3-4ori in zile diferite si pe nemancate (se poate si dupa masa la 2 ore, insa valorile vor fi bineinteles mai mari); cam pe asta se bazeaza testul hiperglicemiei provocate (sa vada capacitatea pancreasului de a secreta insulina). Asa ca exista sperante, nu-ti fa griji fara motiv.
Si la multi ani pentru ziua de azi!
Fosta mea prietena a avut aceias problema, manca mult dulce si avea simptome asemanatoare cu a diabetului, ma rog ea nu avea nimic.eu zic sa nu intri in panica ca poate nu ai nici tu, nu te mai speria asa usor.
Nu ai cum sa faci diabet zahatat doar asa de la mancat dulciuri, si eu mananc multe dulciuri.
Diabetul e de la stres sau de la cineva din familie asa ca nu te stresa
Dupa mai bine de 7 ani de cercetari intense, la care au participat mari practicieni in domeniu, o importanta companie din Italia a introdus in piata (se intampla asta in vara anului 2010) un produs revolutionar.
"Fitness B-Fine Coffee" este singura CAFEA 100% NATURALA din lume in amestec armonios cu 13 plante(medicinale) si condimente naturale, gandita cercetata si dezvoltata pentru persoanele ce sufera de diabet zaharat.
Urmatoarele plante medicinale din continut :
- Iarba de Bermuda;
- Mesteacanul Alb;
- Ienuparul;
- Papadia;
plus Scortisoara au capacitatea de a reduce nivelul glucozei din fluxul sangvin si de a controla nivelul glicemiei.
Sunt de ajuns a fi baute 2-3 cesti/zi pentru a obtine valori ale glicemiei semnificativ scazute.
Este singurul sortiment al brandului "FITNESS-COFFEE" ambalat in pliculete de cate 7gr. fiecare, 30 plicuri/cutie.
Nu are nevoie de indulcitor adaugat, una dintre plante fiind Radacina de Lemn Dulce.
Informatii complete despre toate sortimentele brandului, ingredientele si beneficiile aduse de acestea, istoria aparitiei acestei revolutionare si unice cafele puteti gasi doar vizitand pagina web a importatorului unic pentru Romania si Moldova.