Cred ca esti una dintre acele persoane care ''face din tantar armasar''. Pentru ca, desi uneori certurile sunt singura solutie pentru a depasi o situatie de criza, alteori sunt cauzate de capricii si de incapatanarea cu care dorim ca lucrurile sa iasa asa cum vrem noi.Intreaba-te daca respectiva cearta duce la un rezultat important pentru tine. Daca nu, o poti usor transforma intr-o simpla discutie...chiar daca parerile interlocutorului nu sunt asemanatoare cu ale tale.
Lasa de la tine...
Incearca, pentru inceput, sa faci asta ca experiment. Abia apoi poti intelege starea de bine pe care o ai cand faci concesii.In primul rand, cel cu care te certai pana acum o sa observe o schimbare si o sa reactioneze in consecinta., iar in al doile rand nici tu nu o sa mai intelegi de ce ''trebuie'' sa aveti acel schimb de cuvinte violente.Sunt convisa ca poti.Crede in tine!
Este probabil doar rasfat fara limita. Daca parintii ar reactiona normal, adica la faza asta te-ar scoate frumos de manuta afara din casa si ti-ar zice: fata mea, du-te la casa ta, unde din munca ta sa-ti umpli frigiderul cu tot ce vrei, te-ai duce frumusel la munca si ti-ar trece istericalele.
Bună.
Bea ceai de tei, elimină din jurul tău tot ce te deranjează, caută preocupări care te fac împlinită, mulțumită, etc.
Tratamentul psihiatric dă dependență.
Controlează tu situația, și nu invers.
Succes.
Pa, pa.
E o tulburare de comportament. Ar fi bine sa consulti un psiholog. Cauta un cabinet de Psihologie clinica. oti lua trimitere de la medicul de familie, dar examenul psihologic si psihoterapia nu sunt decontate de asigurarile de sanatate. Ai putea sa mergi, gratis, la psihologul liceului, daca aveti asa ceva.
Nu sunt in Romania... da as putea merge nu am fost niciodata... insa mi.a raspuns cineva mai jos ca poate deveni dependenta vizitele la psiholog
si nu vreau
multumesc frumos
Vizitele la psiholog nu dau dependenta. Nu ai fost atenta, cineva de aici ti-a spus ca tratamentul psihiatric poate da dependenta, adica medicamentele prescrise de psihiatru. Eu ti-am recomandat sa mergi la psiholog, nu la psihiatru. Psihologul nu prescrie medicamente. E cel mai intelept lucru pe care poti sa il faci, daca iti doresti sa depasesti problema.
Pai nu stiu...
*De la ce
Am formulat greşit întrebarea.