| LpFlori a întrebat:

Bună. Sunt însărcinată în 38 de săptămâni și 3 zile și am niște crampe în partea de jos dar nu sunt foarte dureroase și trec după câteva secunde, și o usturime tot în partea de jos. Oare să fie început de travaliu. Nu știu cum ar trebui să fie un început de travaliu? E prima sarcină. Aș vrea să știu cum ar trebui să simt când începe travaliul ca să nu merg la spital și să fie alarmă falsă.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Madaxo97 a răspuns:

Ar putea fi contracții false, numite si contracții Braxton-Hicks. Acestea te pregatesc într-un fel pentru un travaliu adevărat. Înseamnă ca nu mai e mult si o sa naști in curând in următoarele 2 săptămâni.
Caracteristicile contractiilor Braxton Hicks sunt urmatoarele:

-contractii cu intensitate neregulata si care dureaza de obicei aproximativ 15-30 de secunde, uneori pana la 2 minute;
-sunt imprevizibile;
-sunt non-ritmice;
-sunt mai degraba inconfortabile decat dureroase (desi in unele cazuri pot fi si dureroase);
-nu cresc in intensitate sau frecventa;
-se reduc si apoi dispar cu totul.
Daca aveti contractii care se amelioreaza, cel mai probabil acestea sunt de tip Braxton Hicks.
Daca începi sa ai contracții dureroase la fiecare 10 minute sau mai puțin si nu dispar dupa o ora, atunci înseamnă ca ai intrat in travaliu real si trebuie sa mergi urgent la spital.
Sănătate si naștere ușoară!

1 răspuns:
| JustStitch a răspuns:

Sarcina usoara!