Salut, te rog din suflet, citeste cateva minute ce am de zis, cunosc un caz cu o mamica cu schizofrenie care la fel a fost ``nevoita`` la sugestia psihiatrului sa continue tratamentul si sa faca avort.
La sugestia asociatiei noastre a consultat si un alt medic, care i-a oferit un tratament mai putin nociv si cateva pastile din plante, toate cu doze mici de tratament, iar copilasul s-a nascut sanatos.
In plus, a facut sedinte de terapie suplimentare pentru a-i fi ghidata starea psihologica iar supravegherea medicala a fost mai mare pe aceasta perioada.
Recomand sa mai ceri opinii si altor psihologi/psihiatri si sa cauti o solutie asa incat sa nu ti se agraveze boala si nici sa pierzi sarcina, mai ales ca ai fost o persoana precauta si scriai ca ati folosit prezervativ.
S-ar putea ca aceasta sansa, ( din greseala ) de a fi gravida sa fie unica pentru tine. Probabil ca ai citit multe, stii ce inseamna avortul, dar ce ma doare pe mine este ca din ziua 16 inima copilasului bate, iar printr-un avort aceasta se opreste.
Nu vreau sa iti trimit video-uri cu avortul sau sa te bat la cap, doar am rugamintea sa analizezi bine situatia, o boala poate o tii sub control, ori o mai tratezi, dar un avort este ireversibil!
Daca doresti, te rog sa imi mai scrii, mi-ar face placere sa pot ajuta in vreun fel.
Am trimis si in privat acest mesaj, sper sa il citesti
Nu te-ai gandit la asta si atunci cand ai facut sex? In sensul că trebuia să te protejezi impotriva sarcinii? Dar de, dragostea e mare!
Nu-mi lua raspunsul in nume de rau.
Mergi la un medic si iti va spune cum sa procedezi.
Stii, eu nu vreau sa ma critici... Am ramas insarcinata FOLOSIND PREZERVATIV. Nu sunt inconstienta, stiam ca nu pot pastra sarcina, asa ca m-am protejat cum am putut. Si totusi uite ca cu toata protectia s-a intamplat. As fi vrut sa iau anticonceptionale dar nu le pot combina. Deci daca ai un raspuns fara sa ma critici e ok, daca nu te rog nu mai raspunde. Multumesc.
Adreseaza-te psihiatrului tau si te va sfatuii ce-i mai bine in cazul tau.
Gandeste-te ce varsta ai. Cat va dura tratamentul tau? Vei mai putea face copii?
Am 22, si da, voi mai putea face copii dupa terminarea tratamentului... Nu stiu cat dureaza, trebuia sa dureze 6 luni dar, nu m-am simtit bine asa ca mi-a spus sa iau in continuare!
Nu poti vorbi cu un alt psihiatru/psiholog ca sa iti prescrie alt tratament? Nu exista nici macar o cale mica de mijloc? Sper sa ai noroc, Dumnezeu sa fie cu tine.
Luni merg la un alt psiholog, multumesc frumos!
Eu cred că odată ce esti insarcinată, nu ar trebui să faci avort, fiindcă până la urmă este vorba de o viaţă de om. Avortul este tot ucidere.
Vorbeşte cu doctorul tău și intreaba-l ce ai putea face în cazul în care vrei să pastrezi copilul. Ar putea să iti prescrie alte pastile care nu îi fac rău sau ai putea să te iei mai rar.
Nu știu ce probleme ai, dar dacă nu iti afectează grav viaţa și capacităţile mintale, eu personal aș pune sanatatea copilului pe primul loc și aș renunţa temporar la medicaţie sau aș gasi o alternativă pentru ea, până când nu mai este periculos pentru copil.
Nu le pot intrerupe am motive serioase, nu vreau sa fac public asta. Am vorbit cu psihologul meu care mi-a spus clar ca nu pot. De asta intreb ce sa fac, ginecologul a zis ca e periculos pentru copil si daca cintinui medicamentele in sarcina imi pun si viata mea si a copilului in pericol.
Am cinsultat medicul ginecolog care mi-a spus ca ar fi bine sa renunt la tratament, medicul psiholog mi-a spus ca nu pot renunta, iar insarcinata am ramas chiar daca am folosit mereu prezervativ, nu inteleg cum s-a intamplat. Anticonceptionale nu pot lua tot din cauza medicamentelor.