| mady16 a întrebat:

Buna sunt mada am 16 ani si 67 de kg as vrea sa slabesc dar nu stiu ce sa mananc si daca as sti as reusi sa slabesc ca am vointa cine ma poate ajuta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| copolovici a răspuns:

În primul rînd medicul de familie este cel care îţi poate face primele recomandări. Kilogramele nu au legătură doar cu vîrsta, ci şi cu înălţimea, amănunt pe care tu nu l-ai inclus în întrebare.

Pe de altă parte, înainte de a te gîndi să-ţi pui voinţa la încercare cu o dietă, cred că ar fi bine să te gîndeşti la cît efort fizic depui zilnic. Lipsa de mişcare (i se mai zice "sedentarism") este unul dintre cei mai importanţi "agenţi" ai obezităţii. Nu e nevoie să începi cu alergări şi sală. Prima lecţie este mersul pe jos. Dacă te vei apuca de un sport solicitant după o lungă perioadă de imobilitate, vei obosi repede şi vei renunţa.

Cu mîncarea, povestea e veche: mai puţine grăsimi, mai puţină pîine, mai puţine dulciuri, fără cartofi, fasole şi carne de porc. Mai multe legume proaspete, minimum doi litri de APĂ PLATĂ pe durata unei zile, un mic dejun consistent, un prînz luat la timp şi o cină cît mai "subţire".

Eh, metode ar fi multe, dar nu uita că primul drum ar trebui să fie la medicul de familie.

2 răspunsuri:
| carbongirl a răspuns:

Iti spun doar atat:"Nu conteaza ce mananci, conteaza cat mananci!"

| carbongirl a răspuns:

Iti spun doar atat:"Nu conteaza ce mananci ci cat mananci!" Succes..la mine a mers!