| mady16 a întrebat:

sunt mada am 16ani, 67 kg si 1.63 inaltime as vrea sa slabesc dar nu stiu ce sa mananc? daca fac 20 de minute spor pe zi slabesc mai repede? si este adevarat ca unle fructe ingrasa si care sunt alea? va rog ajutati-ma va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alessandra a răspuns:

Cu siguranta sportul te va ajuta sa ajungi la greutatea dorita; in ceea ce priveste alimentele ar trebui sa renunti la dulciuri, sucuri, prajeli, si sa consumi cat mai multe legume, lactate si carne slaba. Daca mamanci o friptura de pui la gratar nu te sfii sa o insotesti de o salata din legume proaspete cat mai mare(desigur fara maioneza sau alte dressing-uri "pacatoase"). Fructele sunt si ele indicate dar cu masura; cate un fruct-doua pe zi nu pot face rau nimanui.Bafta!

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Fa MULT sport: alergare zilnic, min. 2-3 km, inot, tenis, tenis de masa etc.
Orice, dar sa te misti mult. Miscarea iti formeaza corpul, inclusiv greutatea.
In ce priveste fructele, ele trebuiesc consumate cu masura, ca orice. Nu fructele ingrasa, ci cantitatea mare de glucoza din ele (daca nu sunt eliminate), respectiv o supradozare de vitamine - ambele DOAR daca se consume fructe in cantitati excesive.

pupimik
| pupimik a răspuns:

Mango, bananele, afine, caise, cirese, struguri.
Se zice ca fructele nu ingrasa... dar daca te uiti la numarul de calorii/100 de grame... iar cura de slabire pe care o tii e una pe baza de numar de calorii...atunci ingrasa. Daca dieta se bazeaza pe alt criteriu, si scoti din meniu alte alimente si incluzi in meniu fructele...totul e ok.
Te-as sfatui sa mergi la un nutritionist.In functie de varsta, stil de viata...etc iti va recomanda un regim alimentar adecvat. Succes!batting eyelashes

| LittleZyzy a răspuns:

Da, este adevarat ca unele fructe ingrasa, in special bananele si strugurii.eu vreau sa ma ingras vreo 5 kg si nu stiu cum, nu reusesc.asa ca nu-ti mai face atatea probleme, fiecare om e frumos asa cum l-a lasat Dzeu.Bafta oricum.happy

| mada_5987 a răspuns:

Eu iti recomand un ceai pe care il beau si eu de 2 luni si am slabit, ceai de frunze de zmeur si cei de sanziene(dragaica). le poti achizitiona de la plafar:*.incearcal!