| Ofiintă a întrebat:

Buna,

Sunt nedumerita in legatura cu cresterea in inaltime, foarte multi pretind ca practicarea unui sport cum ar fi basketball ar ajuta la inaltare.
Dupa parerea mea, genetica decide inaltimea fiecarei persoane, sportul fiind doar pentru dezvoltarea musculaturii.
Voi cum credeti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Sportul ajută la dezvoltarea armonioasă a corpului!
Pa, pa.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Geneticii i se mai poate da o mana de ajutor.
Inotul este un sport care te dezvolta armonios si iti mai adauga vreo cativa centimetri. Dar, nu te astepta la minuni; nu-ti imagina ca, daca familia ta se "opreste" pe la 1, 70m, tu vei avea 2m.

| Ofiintă explică (pentru ardnaxur1961):

Mama mea are 1, 75 iar eu, banuiesc ca in momentul de fata nu ating nici 1.60sad

| IngerAlb a răspuns:

Sportul stimuleaza cresterea. Si sunt de acord cu tine, genetica decide inaltimea fiecarei persoane.Eu am facut volei 2 ani si am crescut cam vreo 5-6 cm, atat..Depinde de dezvoltarea fiecarei persoane.Depinde si de varsta pe care o ai, daca ai 13-14, ai rabdare.Ca ai sa cresti..mai ai pana la 18-20

| dianainsta01 a răspuns:

Sincera sa fiu, nu cred ca sporturile stimulează oarecum creșterea... Depinde de părinți, sau de rude (unele chiar si indepartate). De exemplu eu am 13 ani si 1, 70 înălțime, insa mama are in 1, 58, iar tata 1, 74 laughing

| mykids a răspuns:

Sunt de acord cu tine.Aceste sporturi doar stimuleaza cresterea. Daca parintii tai sunt mici de statura tu nu poti creste mai inalt decat trebuie.Eu am practicat basketball si pot spune ca nu am obtinut cine stie ce rezultate in crestere..Cativa centimetri doar(3ca sau fiu mai exact)te pup:*

| KinkyDive a răspuns:

Da sportul te ajuta in dezvoltarea musculaturii dar unele sporturi precum basket sau handball te ajuta sa te dezvolti si in inaltime.

| Alicia15 a răspuns:

Nu trebuie sa faci sport ca sa te inalti, dupa cum ai zis ajuta la dezvoltarea fizica.
Genetica fiecaruia este diferita, fiecare se dezvolta altfel, altii cresc mai repede cand sunt mai mici, altii cand cresc mai mari.

| VivianneN a răspuns:

Bună,

Sportul este intr-adevăr o formă care ajută la dezvoltare, nu neaparat la creștere! Corpul se dezvoltă sau mai bine zis se formează și după alte chestii, precum stilul de viata, aici conturând obezitatea, după organism, o persoană cu un handicap grav nu se poate dezvolta normal, însă și genetica are un rol important!

O zi faină! happy

| ardeashu a răspuns:

Sportul te poate ajuta intr-adevar si la dezvoltare, atat in inaltime, cat si la musculatura.
Totusi, daca parintii tai nu sunt prea inalti nu cred ca vei putea creste nici tu prea mult datorita genelor respective. Vei semana cu ei, posibil insa sa ii intreci putin.

| R2dY a răspuns:

Buna...eu nu fac niciun sport si am 1, 85 inaltime...Dar cam toti asi bat joc de mine cas inalt! Si ma cam seaca dar are si parti bune! Cu timpul o sa te mai inatlti si tu!