| Silverr a întrebat:

Sunt o fata, am 15 ani. Am probleme cu flatulenta excesiva si ragaieli. In fiecare dimineata cand nu mananc imi chioraie matele iar dupa ce mananc apare flatulenta si ragaielile. Am fost la doctor, mi-a facut ecograf, analize si mi-a dat Espumisan( care nu ma ajutat cam la nimic), am fost din nou si mi-a dat Nexium, No-Spa si Mezym( parca m-au ajutat primele zile dar dupa numai) iar dupa numeroase citiri pe forumuri am luat si carbune medicinal care nu a avut nici un folos de asemenea. Am facut si un ecograf dar nimic nu este in neregula. Vreau sa spun ca pana acum 2 luni avem un regim alimentar teribil( prajeli dimineata, coca cola din exces. erau zile cand nici nu mancam). Nu stiu ce sa mai fac... cred ca sunt si foarte stresata mai ales la scoala si nici nu stiu cum sa nu mai fiu adica incerc tot ce pot sa fiu calma dar tot am flatulente, cred ca am incercat tot de pe toate forumurile. Este foarte jenant, si pana si un regim alimentar bun am tinut timp de 1-2 luni.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Parmalat a răspuns:

De cand ai problemele astea? Si cum s-au declansat?
Nu are legatura cu regimul alimentar, variantele sunt doua:
- PI-IBS (post-infectious irritable bowel syndrome adica sindrom de colon iritabil post-infectios) sau
- SBBOS (small bowel bacterial overgrowth syndrome)
Medicii din Romania nu sunt pregatiti sa diagnosticheze si sa trateze asa ceva, ba chiar habar n-au despre ce e vorba. Eu m-am plimbat 3 luni pe la doctori si profesori universitari cand am avut problema asta si mi-au spus numai prostii. Intr-un final am luat American Journal of Gastroenterology cu ultimele studii si cercetar si mi-am gasit singur tratamentul.
Spune-mi cum si cand au aparut simptomele si o sa-ti dau un tratament care o sa te faca sa te simti mai bine.
Si nu te speria de denumiri ca niciuna nu te omoara, dar iti dau simptomele astea neplacute.

| fullofempty a răspuns (pentru Parmalat):

Parmalat,si eu am aceeasi problema. A inceput in urma cu 1 an si de atunci mi-am schimbat total viata. Medicilor li se pare ceva absolut normal sa ai meteorism si gaze, chiar daca cantitatea este enorma si e confirmata de ecografii abdominale. Pana acum am facut 2 si bineinteles ca mi s-a recomandat Espumisan, iar a doua oara Maloox si niste pastile cu probiotice pentru refacerea florei intestinale. Cum efectele dorite au intarziat sa apara, am inceput sa tin cura de detoxifiere cu argila, am baut ceai de menta, am incercat tinctura de menta si anghinare, am renuntat la unele alimente, insa degeaba, flatulenta exista chiar si daca nu mananc nimic. Am avut zile intregi in care n-am consumat decat apa, ceai sau fructe...si degeaba. M-am gandit ca de vina ar putea fi digestia proasta si extrem de lenta pe care o am, alimentele fermentand foarte mult in intestine, inceputul de gastrita, ba chiar credeam ca am paraziti intestinali sau Helicobacter. Mi s-a descoperit Helicobacter la analize, insa nici urma de giardia sau alti paraziti. Am urmat si tratamentul pentru a scapa de Helicobacter, insa...tot degeaba. Carne si cola nu mai consum de ani buni, insa mananc foarte multe dulciuri. Se poate sa fie excesul de zahar o cauza? Chiar si asa, exista oameni care mananca " de toate" si n-au probleme de acest fel.Ce e de facut in cazul asta? Oameni buni, suntem in 2011, trebuie sa exista o solutie si pentru asa-ceva.

| jonny1 a răspuns (pentru Parmalat):

Imi poti spune te rog ce medicamente ai luat pentru ca de 1 an sunt cu aceasta problema si medicii imi dau tot felul de medicamente care nu au nici un rezultat.nu stiu ce sa mai fac pentru ca este foarte neplacut.merci mult si astept un raspuns

| Aurel45 a răspuns (pentru Parmalat):

Parmalat te rog spune-mi si mie reteta pe care ai folosit-o tu, pentru ca am incercat de foarte multi ani tot felul de tratamente pentru flatulenta dar in zadar, vreau sa scap de aceasta problema cum ai scapat si tu! Astept raspunsul tau cat mai curand!

| Parmalat a răspuns (pentru Aurel45):

Flatulenta apare din cauza unui dezechilibru in flora bacteriana intestinala. La asta se poate ajunge in multe feluri: de la infectii pana la contaminarea duodenului cu flora bacteriana de pe colon. La asta nu prea ai ce sa faci, sunt niste tratamente de inlocuire a florei intestinale dar nu se fac in Romania si nici in Europa.

Dar gazele apar numai din procesarea mancarii, deci bacteriile alea nu produc gaze din senin, produc numai cand primesc mancare. Cel mai simplu sa eviti gazele e sa ai sistemul digestiv gol.

- medicamentul De Nol (citrat de bismut) are efect de lubrifiere a colonului, permite circulatia mai rapida a mancarii prin sistemul digestiv; se ia 1 pastila dimineata si 1 seara, se poate folosi pe termen lung

In general daca ai luat De Nol si dormi normal 7-8 ore pe noapte, dimineata cand bei cafeaua ai si scaun si atunci se elimina tot. Daca sari peste masa de dimineata, pana la masa urmatoare nu mai ai probleme, deci poti sa functionezi normal la serviciu.

Chiar si dupa ce mananci prima masa cantitatea de gaze care se formeaza o sa fie mult mai mica decat erai obisnuit fiindca bacteriile nu mai au timp sa proceseze tot, bolul alimentar aluneca mult mai repede prin sistemul digestiv.

Pe langa De Nol, tot pentru golirea tractului digestiv mai poti sa adaugi ceai antiadipos cu Ginseng http://www.co-co.ro/produse/52/yk_ceai_antiadipos_cu_ginseng modelul asta de la YongKang care e cel mai bun.

Asta e bun sa-l folosesti in situatii de urgenta, de exemplu daca ai treaba seara - mananci mai bine de dimineata si bei 2 cani de ceai ca sa poti sa elimini pana seara chiar si fara sa dormi.

Nu exista un tratament care sa rezolve definitiv problema, dar trebuie sa mentii tractul digestiv gol ca sa poti sa traiesti normal cand esti langa oameni si in timp daca infometezi bacteriile situatia se mai regleaza si de la sine.

Eu nu mai iau De Nol fiindca simptomele nu mai sunt asa grave, dar mi-am schimbat programul de mese (mananc prima masa in jur de ora 14-15 in zilele cand n-am activitate seara) si folosesc ceaiul cand am nevoie (ceaiul nu slabeste nici macar 100 de grame, e bun doar ca sa dai afara mancarea).

Incearca De-Nol o saptamana si vezi cum reactionezi. Se elibereaza fara reteta. Si dupa aia te orientezi si vezi ce modificari mai trebuie sa faci in functie de programul tau zilnic. Oricum - asta e solutia: tractul digestiv gol pentru cat mai mult timp.

| Eva a răspuns:

Bea ceai de fenicul. http://www.ceai-verde.com/Litera-F/feniculul.html
" Uz intern - anticolitic, antiseptic intestinal, antispastic intestinal, diuretic, carminativ (eliminã gazele intestinale), calmant gastric, favorizeazã la femei dezvoltarea caracterelor secundare feminine (mãreşte sânii, reduce ritmul de creştere al pilozitãţilor, catifeleazã pielea), mãreşte acuitatea vizualã, reduce considerabil efectul toxic al alcoolului în organism, sedativ uşor, tonic digestiv bun (combate "lenevirea" stomacului), vermifug mediu-slab."

| papuciirupti a răspuns:

Buna! imi poti spune cum ai scapat de problema te rog? si eu am flatulenta si nu stiu ce sa mai fac...