| Alexiatha a întrebat:

sunt o fata de 12 ani nu mi-a venit ciclul. Am o mare problema! Mi-au aparut buburuze pe zona intima. Si am tot astepta sa treaca si de vreo 2 saptamani am buburuzele.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Cu cateva luni inainte de debutul primei menstruatii isi face aparitia o scurgere vaginala albicioasa in cantitate moderata, fara miros.Este asa-numita" leucoree de pubertate", fara nicio semnificatie patologica.
Daca acea scurgere/leucoree de pubertate nu este indepartata zilnic prin spalarea cu apa si sapun a organelor genitale, leucoreea devine un mediu propice cresterii si dezvoltarii microbilor(bacterii, ciuperci)--- asa apare infectia locala adica, apar acele "buburuze", cum le denumesti tu!
Deci, solutia este practicarea unei igiene intime riguroase! --- spalatul dimineata si seara al organelor genitale, cu dusul sau in orice caz prin turnare va trebui sa devina o obisnuita! Este mai putin indicata folosirea ligheanului, iar daca acest lucru nu poate fi evitat, este absolut necesar un lighean personal.

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Mama este prima persoana care trebuie sa stie de toate problemele tale.Ce este aia mi-e frica? Vad ca mai usor ti-a fost sa ne spui noua, niste straini. Spune-i mamei si apoi fuga la doctor, copil fara minte.

| whatevernvm a răspuns:

Buburuze? wtf

| Violleta2022 a răspuns:

La 12 ani nu-i nevoie sa te ingrijorezi pentru ciclu, el vine diferit la fiecare fetita. Foarte rar vine atat de devreme, de obicei, dupa varsta de 14 ani apare, dar se poate intampla si mai devreme.
Buburuzele de care vorbesti pot fi de la parul pubian care-si face aparitia.
Dar, este vremea sa vorbesti cu mama ta si ea te va lamuri.
Ciclul menstrual se mosteneste in familie, asa ca, intreba-o pe mama ta la ce varsta i-a venit ei si ve afla la ce varsta iti va veni si tie.

| Idkidk a răspuns:

Zi-i mamei tale!

| UnBroken2016 a răspuns:

Nu te mai prosti si spune-i mamei tale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da de ce ti-e frica? Este cea mai in masura sa isi sfatuiasca fiica. Doar daca ai facut ceva cu cineva si nu vrei sa afle dansa. Daca ai facut...rau ai facut, fiindca esti mica si obraznica.

| CătălinFD a răspuns:

E mai bine sa ii spui mamei tale

| AwareSty a răspuns:

Du-te la un medic, însă cel mai bine la mama ta, sau cauta pe internet