| Alexandru230 a întrebat:

Bună,
Sunt schizofrenic paranoid.
Se poate trăi cu această boală?
Merci

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Roxin a răspuns:

Salut!

Esti inca viu, deci da, se poate trai. happy

| Cortex a răspuns:

Nu o privi ca pe o boala, priveste-o ca pe o greutate pe umerii tai.Cu totii avem greutari, unele mai apasatoare decat altele, dar daca ai o greutate pe umeri aceasta exista acolo deoarece tu ai puterea sa o ridici atat de sus incat de la acea altitudine sa nu-ti poata afecta viata intr-un mod negativ si de obicei oameniii care depasesc greutati, cu cat de grele sunt greutatile depasite cu atat acea persoana capata o putere interioara tot mai mare.Ai dreptul sa lupti pentru o viata frumoasa(de putere nu se pune problema) dar ai dreptul si sa nu faci nimic, decizia iti apartine.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Chiar poate fi vindecata aceasta mica deficienta. tu esti unicul medicament si este strict necesar sa accepti realitatea in acelasi mod cum o fac majoritatea oamenilor din jurul tau!

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună
Ai retard mental uşor (vârsta mentală 9-12 ani). Persoanele cu retard mental uşor reprezintă cel mai mare grup dintre persoanele cu retard mental (85%). Înfăţişarea nu prezintă mari modificări şi deficitele motorii sau senzoriale sunt greu sesizabile. Mulţi pot termina şcoala generală, unii chiar ajung la liceu. Ca adulţi, majoritatea au loc de muncă, familii, dar întâmpină dificultăţi în rezolvarea unor probleme de viaţă mai complexe. Capacităţile de limbaj şi comportamentul social sunt mai puţin dezvoltate, dar marea majoritate reuşesc să trăiască independent.
Retardul mental apare într-o relaţie de comorbiditate (ASOCIERE CU ALTE TULBURĂRI) cu următoarele forme de patologie: tulburare de hiperactivitate şi deficit de atenţie, tulburări ale controlului impulsurilor (agresivitate şi automutilare), tulburări de conduită, tulburări anxioase, tulburări alimentare, PSIHOZE, tulburări afective, tulburări mentale datorate unei condiţii medicale generale. Evoluţia este influenţată de evoluţia bolilor asociate şi de factori externi (oportunităţi de instruire, stimulare din mediu etc.).

Întrebări similare