| vladutz426 a întrebat:

sunt Vlad si ieri la ora de sport un baiat mi-a dat degetul peste cap cu mingea.ma doare foarte tare, este umflat dar nu sa invinetit prea tare.Credeti ca e rupt? mama zice ca nu e ruptsad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Nu este fractura, dar este entorsa. Trebuie sa mergi la ortopedie, sa ti-l puna la loc, apoi sa-ti puna (probabil) atela, iti va prescrie un tratament pentru a reduce umflatura (apa cu burovin, unguente antiinflamatoare, etc). Degetul va trebui sa stea imobilizat o perioada (2 saptamani-1 luna) ca sa se vindece ligamentele.

| AnnaSpiritualRavishment a răspuns:

Mama ta atat de incompetenta e? ia masuri! prima masura ar fi sa mergi la farmacie si sa iei un unguent Traumel ca sa ti se desumfle iar alta daca nu se dezumfla sa te duci la un doctor

| dracu14 a răspuns:

Daca il mai poti misca inseama ca nu e rupt...

| dracu14 a răspuns:

Si eu am patit asa la picior din cauza unei lovituri proaste de picior, roag-o pe mama ta sa te frece acolo cu apa calda si sapun va trebui sam o saptamana in fiecare seara asa va trece mare parte din durere insa te va mai durea putin inca o luna si de cate ori iti vei mai da degetul peste cap va durea si mai rau si se va vindeca mai greu

| JIJ a răspuns:

Cel mai bine este sa te duci la doctor si mie mi s-a intamplat anul trecut la fel, la sport. Mi s-a umflat degetul si mi s-a invinetit (nu foarte mult) si ma durea foarte tare cand incercam sa il misc. Apoi am fost la spital si am stat o luna cu ghips. Roag-o pe mama ta sa mergeti la doctor si vei face o radiografie apoi totul se va rezolva chiar daca e rupt sau nu.