| iuliasistrify a întrebat:

Tatal meu vrea sa se lase de fumat, dar de fiecaredata cand merge udeva sau face ceva nu se poate abtine sa nu fumeze, sau cand e nervos iar fumeaza. Va rog frumos imi spuneti si mie cum pot sa fac sa in dezvat de la fumata

Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| myhay144 a răspuns:

Pai nu ai cum sa il dezveti, e foarte greu pentru un fumator sa se lase, singurul care il poate ajuta e el, sa aive o ambitie atat de mare incat oricat de pofta iar fi de tigari sa se abtina sa faca altceva sa plece din casa eventual la o plimbare sa manance bomboane seminte, etc...totul esti din ambitie, ca sa te lasi de fumat se zice ca trebuie sa incepi intr-o zi de luni, sa ii anunti pe toti ca te lasi de fumat, si sa arunci orice iti aduce aminte de tigari.brichete,chibritui etc si incepand din ziua aceea de luni stiind ca ia-ti anuntat si pe toti ca nu mai fumezi sa incerci sa nu mai fumezi, succes

| cornel a răspuns:

Daca fumeaza de 10 20 30 de ani nu poti sa te mai lasi.

| RUMBURAK a răspuns:

Intra pe arhiva emisiunu romania te iubesc. vezi ca este o editie despre un tata care moare de cancer din cauza fumatului.vizionati impreuna emisiunea si spune-i de cate ori il vezi cu tigara in mana daca vrea sa ramana cu tine sau sa moara cu ele.bafta

| RUMBURAK a răspuns:

Da este enorm de greu. dar daca motivatia pentru care o faci e mare merita orce efort.si motivatie mai mare decat o viata sanatoasa alaturi de cei dragi dupa parerea mea nu exista.howg

| gabitza144 a răspuns:

Pai nu ai cum sal dezveti sa nu mai fumeze pentru ca odata ce ai inceput sa fumezi o tigara deja nu mai cum sa te lasi de ele, multi au incercat sa se lase de fumat, sa se plimbe sa iasa din casa sa manace seminte dar inutil pentru ca nu poti ca sa reusesti trebuie sa ai o ambitie si o vointa foarte mare sa incerci sa lupti contra viciului astuia si sa vrei tu in primul rand intelegi asa ca e in zadar nu ai cum singura persoana care il poate ajuta e chiar el insusi sa vrea el si sa nu se dea batut si asa reuseste cu siguranta dar e foarte greu sa stii sper ca te-am ajutat pa pa pa

| Irina_6670 a răspuns:

Daca fumeaza de mai mult de 10 ani, e imposibil. daca va lasa se va ingrasa din nou. nimic nu ajuta, nici pastile sau alte tratamente. daca de mai putin timp, e posibil cu propria dorinta si efort...